Wat kost dubbel glas?

Vind snel een goedkope glaszetter in uw regio!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Dubbel glas prijzen

Bent u van plan om dubbel glas (ook wel bekend als isolatieglas) te plaatsen? Goed idee! U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten. U vraagt zich wellicht af: wat kost dubbel glas? Deze vraag wordt beantwoord want de prijzen van verschillende glassoorten komen voorbij. Wilt u HR++ beglazing bestellen? En zoekt u een glaszetter die uw oude ramen kan vervangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u een gratis offerte van een glaszettersbedrijf in uw regio. Deze vakman geeft u een prijsindicatie op maat en plaatst daarna indien gewenst goedkope nieuwe beglazing.

Verschil thermopane & hoogrendementsglas

Thermopane is een ander woord voor dubbel glas. Thermopane bestaat uit twee glasplaten die uit elkaar worden gehouden door een afstandshouder aan de randen van de glasplaten. Hierdoor ontstaat een spouw, welke gevuld is met lucht. De lucht heeft een isolerende werking.

Hoogrendementsglas isoleert net iets beter.

Er bestaan verschillende soorten hoogrendementsglas, aangegeven met plusjes. Hoe meer plusjes, hoe beter het HR glas isoleert. HR++ is de meest populaire soort hoogrendementsglas. De spouw is hierbij gevuld met edelgas, wat beter isoleert dan lucht. Daarnaast is een glasplaat voorzien van een coating, welke warmte terug naar binnen reflecteert.

Kosten per type dubbel glas

Type glas Prijs, exclusief installatiekosten
HR €65,- per m2
HR+ €70,- per m2
HR++ €75,- per m2
HR+++ €110,- per m2

Meer informatie over:
Dubbel glas plaatsen in kunststof kozijnen

Rendement & kosten per woningtype

Voordat u thermopane gaat bestellen bent u natuurlijk benieuwd naar het rendement. Dit verschilt per woningtype. De meest gekozen soort hoogrendementsglas is HR++. We gaan hierbij uit van een prijs van €135,- per m2, inclusief plaatsing.

Woont u in een tussenwoning met een raamoppervlakte van 20 m2?

De prijzen voor het plaatsen van hoogrendementsglas ligt tussen de €2.500,- €2.800,-. U bespaart gemiddeld €250,- per jaar aan kosten, waardoor u uw investering in gemiddeld 10 jaar hebt terugverdiend. Bij een 2-onder-1-kapwoning van 35 m2 ligt de prijs voor het vervangen van ruiten rond de €4.400,- en €4.900,-. U bespaart €400,- per jaar waardoor u uw investering binnen 11 jaar hebt terugverdiend.

Kosten per type dubbel glas

Woningtype Raamoppervlakte Gemiddelde totaalprijs HR++ glas, incl. plaatsing
Appartement 15 m2 €1.800,- tot € 2.200,-
Tussenwoning 20 m2 €2.500,- tot €2.800,-
Hoekwoning 30 m2 €2.500,- tot €2.800,-
2 onder 1 kap 35 m2 €2.500,- tot €2.800,-
Vrijstaande woning 50 m2 € 6.500 – € 7.000

Prijzen van glaszetter

Wilt u online dubbel glas bestellen en dit vervolgens zelf plaatsen? Dit is een lastige klus. Het is daarom verstandig om het installeren over te laten aan een ervaren glaszetter. Bent u benieuwd naar de kosten dubbel glas inclusief plaatsen? Voor het inhuren van een glaszetter kunt u uitgaan van prijzen rond de €50,- per m2.

Hierbij komen nog overige kosten, zoals voorrijkosten, van circa €10,- per m2. Tel hier de prijs van de gewenste beglazing op, en u weet de totale prijs. De prijs van HR++ ramen bedraagt bijvoorbeeld €75,- per m2. In totaal moet u dus rekening houden met prijzen rond de €135,- per m2.

Brand-, zon- of inbraakwerend?

Het is mogelijk om isolatieglas met een extra functie te bestellen. Zo is er bijvoorbeeld zonwerend dubbel glas. Hierbij worden metalen en coatings toegevoegd aan de beglazing. Deze weerkaatsen of absorberen het zonlicht waardoor een zonwerend dubbel raam tot wel 60% minder warmte doorlaat.

U hebt daarnaast de keuze uit verschillende soorten brandwerend dubbel glas. Als u brandwerend thermopane laat plaatsen dan hebt u 30 tot 60 minuten extra tijd om veilig uw huis te verlaten in geval van brand. Een inbraakwerend dubbel raam is tot slot voorzien van minstens twee lagen met daartussen een folie. Als een inbreker de ruit wil inslaan, dan blijft de beglazing plakken aan de folie. Hierdoor is het heel lastig om in te breken.

U-waarde dubbel glas

De isolatiewaarde van een dubbel ruit wordt aangegeven door middel van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. De U-waarde wordt weergegeven met behulp van W/m2K. Dit geeft aan hoeveel warmte het dubbel glas doorlaat per vierkante meter en per graad temperatuurverschil. Standaard dubbel glas heeft een U-waarde van 2,8 W/m2K. Bij hoogrendementsglas ligt dit tussen de 1,7 en 2,0 W/m2K. HR++ heeft een isolatiewaarde van 1,1 W/m2K. HR+++ ramen hebben de laagste U-waarde, met 0,5 tot 0,9 W/m2K. Dit soort HR glas isoleert dus het beste. Hoe hoger de U-waarde, hoe hoger de prijzen. Houd daarom altijd rekening met de verhouding tussen prestatie en prijs.

Tip: HR++ glas in een aantal ruiten

Wilt u graag dubbel glas bestellen maar zoekt u een manier om te besparen op de prijs? U kunt ervoor kiezen om alleen in een aantal ruimtes de beglazing te installeren. In een ruimte waar de verwarming veel aan staat, is het verstandig om ruiten met een hoge isolatiewaarde te plaatsen. Hier kunt u namelijk veel besparen op de stookkosten.

Hebt u ruimtes waar de verwarming altijd uit of laag staat? Dit is vaak zo bij een zolder of slaapkamer. U zult hier niet veel besparen door het vervangen van de ruiten door isolatieglas. Het is daarom verstandig om hier de ruiten te vervangen door de goedkopere, standaard thermopane.

Subsidie

De kosten voor het vervangen van uw oude ramen door dubbel glas kunnen in sommige gevallen aardig oplopen. De volgende subsidie mogelijkheden gelden in 2017. Voor woningen met een verbeterd energielabel is extra subsidie verkrijgbaar. Er geldt een verlaagd btw-tarief (6%) voor verbouwingen en renovaties in en rond het huis. Twee voorwaarden voor de subsidie zijn dat uw huis ouder dan 2 jaar moet zijn en dat de verduurzaming aan de eisen van het bouwbesluit moet voldoen. Ook geldt wellicht een lokale subsidie. Daarnaast stelt de overheid ruim 60 miljoen euro beschikbaar voor het gebruik van subsidie. Hiervoor moet u minstens twee soorten isolatie toepassen maar u kunt tot wel 20% op de kosten terug krijgen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Uw oude ruiten vervangen door thermopane heeft vele voordelen. U bespaart hierdoor namelijk op de energiekosten omdat er minder warmte verloren gaat. Dankzij subsidie mogelijkheden is het tegenwoordig erg aantrekkelijk om dubbele ramen te installeren. Wilt u HR++ beglazing op maat bestellen? Of bent u benieuwd naar de prijzen? Eén van onze ervaren en erkende glaszetters helpt u graag! Vul vandaag nog ons offerteformulier in. Geef hierin aan wat uw wensen zijn. Vervolgens ontvangt u zo snel mogelijk een offerte op maat. Het aanvragen van een offerte is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

Start de gratis offerteaanvraag