Besparen op dubbel glas laten plaatsen?

Vind snel een glazenzetter in uw regio!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Dubbel glas plaatsen in kunststof kozijnen

Heeft u op dit moment enkel glas en wilt u een betere isolatie? Dan is het een goed idee om dubbel glas te plaatsen in uw kunststof kozijnen! Dit vermindert warmteverlies in huis en zorgt bovendien voor een betere inbraakveiligheid. Wilt u hiervoor een ervaren glaszetter inhuren?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk een gratis offerte, zonder verdere verplichtingen. Zo weet u zeker dat u profiteert van scherpe prijzen!

Op deze pagina vertellen we u hoe u dubbel glas kunt plaatsen in kunststof kozijnen. U leest over de verschillende soorten dubbel glas en we geven u een korte indruk van de gemiddelde kosten.


dubbel glas plaatsen in kunststof kozijnen

Enkel glas vervangen door dubbel glas: hoe zit dat?

Door enkel glas te vervangen door dubbel glas profiteert u van verschillende voordelen. U heeft minder warmteverlies en hoeft daardoor minder te stoken voor een aangename temperatuur in huis. Dit heeft weer een positief effect op de energierekening, want u kunt op deze manier tot wel honderden euro’s per jaar besparen! Al deze voordelen hebben bovendien weer een positief effect op de woningwaarde.

De grootste voordelen op een rij:

  • Een hoger warmtecomfort door minder warmteverlies.
  • Met dubbel glas bespaart u tot honderden euro’s op uw energierekening.
  • Het zorgt voor een betere inbraakbeveiliging.
  • Uw woning stijgt in waarde.

Enkel glas laten vervangen voor dubbel glas? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Dubbel glas plaatsen in kunststof kozijnen

Heeft u op dit moment kunststof kozijnen met enkel glas? Deze zijn niet gemaakt om dubbel glas in te plaatsen. Of het mogelijk is om dubbel glas in bestaande kunststof kozijnen te plaatsen hangt af van het merk van de kozijnen en de breedte. Bij sommige merken zijn er speciale kliksystemen waarmee u dubbel glas kan plaatsen. Is dit geen optie, dan moet u de kozijnen ook vervangen, hierdoor lopen de kosten hoger op.

Zelf dubbel glas plaatsen? Hieronder leest u hoe u dit doet. Lukt het toch niet, vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Hoe kunt u zelf dubbel glas plaatsen in kunststof kozijnen?

Wilt u zelf dubbel glas vervangen? Bereid u goed voor en zorg dat u veilig werkt. U wilt voorkomen dat een glasplaat kapot valt of dat iemand zich verwondt aan de scherpe randen. Draag daarom veiligheidshandschoenen en zorg dat u met minimaal twee personen bent.

In het onderstaande stappenplan gaan we uit van het vervangen van dubbel glas en dat de kozijnen dus al dik genoeg zijn, zodat u geen kliksysteem nodig heeft.


Stap 1: glas verwijderen

U moet eerst de kunststof glaslatten verwijderen. Doe dit met een schroevendraaier of spatel en een hamer. Probeer de schroevendraaier nu tussen de glaslatten en het kozijn te krijgen en gebruik deze om de glaslat op te tillen. Ga daarna kloksgewijs het hele kozijn bij langs totdat de glasplaat los in het kozijn staat. Met behulp van zuignappen is het nu mogelijk om de ruit uit het raamwerk te tillen.

Stap 2: plaats glassteunen en -vullingen

Controleer nog even de rubberdichting van het kozijn: dit is de rubberen strip in het raamkozijn waar u straks het glas tegenaan plaatst. Deze moet goed aansluiten op de beglazing.

Plaats nu de glasblokjes in het kozijn. Deze verdelen het gewicht van de glasplaat, wat beschadigingen en verschuivingen voorkomt.

dubbel glas plaatsen

Stap 3: plaats de beglazing in het kozijn

Nu is het tijd om de glasplaat weer in het kozijn te plaatsen. Doe dit het liefst met twee personen om ongelukken te voorkomen. Plaats de ruit eerst op de onderkant op de glasblokjes en til zo de rest van het raam in het kozijn. Zorg ervoor dat de ruit diep genoeg op de glasblokken staat en goed aansluit op de rubberdichting van het kozijn.

Stap 4: plaats de glaslatten terug

Tot slot mag u het raamkozijn afwerken door de glaslatten weer terug te plaatsen. U begint hierbij met de kortste zijde. Zet de hoeken van de glaslatten in de hoeken van het kozijn en gebruik een kunststof hamer om deze vast te slaan. De lange glaslatten plaatst u als laatst.

Dubbel glas laten plaatsen?

Vraag een gratis offerte aan en vind een glaszetter bij u uit de buurt!

Welke soorten dubbel glas kunnen in kunststof kozijnen?

Er zijn verschillende soorten dubbel glas waar u uit kunt kiezen. Welke beglazing de beste keuze is hangt af van uw budget en voorkeuren.

U heeft onder meer de keuze uit:

  • Dubbel glas: dit wordt nauwelijks nog gebruikt omdat het een relatief slechte isolatiewaarde heeft. Het heeft een U-waarde van 2,8 W/m²K (hoe lager hoe beter) en kost inclusief montage gemiddeld €115,- per m².
  • HR+ glas: dit is isolatieglas met een spouw gevuld met edelgas. De buitenkant is gecoat, wat nog meer warmte binnenhoudt. De U-waarde ligt tussen de 1,3 en 1,6 W/m²K en de kosten liggen rond de €125,- per m².
  • HR++ glas: nieuwe kozijnen worden standaard met HR++ beglazing geleverd, omdat dit een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. De kosten liggen rond de €130,- per m² en u profiteert van een U-waarde van 1,2 Wm²K.

Glaszetter nodig? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Dubbel glas vervangen in kunststof kozijnen

Heeft u op dit moment kunststof kozijnen met dubbel glas? Dan kunt u het dubbel glas gewoon vervangen met isolatie- of HR-beglazing. Het kozijn is in dat geval dik genoeg, en u heeft geen speciaal kliksysteem nodig. Alleen als u wilt investeren in driedubbel glas is het in veel gevallen noodzakelijk om ook nieuwe kozijnen te plaatsen.

Wat kost dubbel glas?

Bent u geïnteresseerd? Dan vraagt u zich nu vast af: wat kost dubbel glas? De kosten beginnen vanaf €115,- per m². Dit is inclusief montage en btw. Als u de ramen wilt vervangen dan raden we aan om niet alleen rekening te houden met de kosten van de beglazing, maar ook met de isolatiewaarde.

Hoewel dubbel glas qua prijs het goedkoopst is, is de U-waarde relatief laag (2,8 W/m²K). Door iets meer te investeren in HR++ beglazing (vanaf €130,- per m²) profiteert u van een veel hogere isolatiewaarde en verdient u de investering snel weer terug. U bespaart zo tot wel honderden euro’s per jaar. Op deze pagina leest u meer over dubbel glas prijzen.

Benieuwd naar de exacte prijs in uw situatie? Ontvang een gratis offerte!

dubbel glas vervangen in kunststof kozijnen

Dubbel glas plaatsen in kunststof kozijnen? Gratis offerte!

Wilt u uw enkel glas laten vervangen? Als u hiervoor een ervaren glaszetter inschakelt profiteert u van maar liefst 15 jaar garantie op glas en montage! Als u zelf aan de slag gaat, dan vervalt deze montage. Mochten er toch beschadigingen ontstaan als gevolg van een verkeerde plaatsing, dan draait u zelf voor de extra kosten op. Op zoek naar een glaszetter?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk in contact komt met een glaszetter in uw eigen regio. Neem de tijd om de offerte door te nemen, zodat u zeker weet dat de glaszetter bij u past. De offerteaanvraag is gratis en bovendien vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offerte ontvangen