Gehard glas plaatsen?

Kom snel in contact met een glaszetter uit uw regio!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Gehard glas

Het laten plaatsen van veiligheidsglas in de vorm van gehard glas kan u heel wat zorgen besparen. Wat is gehard glas? Niet alleen is het inbraakwerend, maar het maakt de kans op verwondingen ook een stuk kleiner. Dat kan een geruststellend idee zijn als u kleine kinderen door het huis hebt rondrennen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar dankzij veiligheidsglas zijn de gevolgen goed te overzien. Bent u opzoek naar een glashandel in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u een gratis prijsopgave van een glaszettersbedrijf in uw regio. Meer weten over gehard glas? Op deze pagina vertellen we u wat het is en waar het veel gebruikt wordt.

Verschil met gelaagd glas

Op het gebied van veiligheidsglas heeft u twee opties: gelaagd en gehard glas. Glazen die gelaagd zijn bestaan uit twee glasplaten met een folie ertussen. Dankzij het folie werkt het inbraakwerend. In tegenstelling tot gelaagd- gaat het bij hardglas om slechts één glaslaag. Deze worden in verschillende diktes geleverd, maar dit heeft maar weinig invloed op de sterkte.

Gehard glas wordt bij de productie extreem verhit. Vlak voordat het zal barsten wordt het heel snel afgekoeld. Zo ontstaat er een trekspanning in de glasplaat met een sterk en gehard glas als resultaat. Deze is geschikt voor toepassingen waar een veilig en stootvaste beglazing nodig is.

Veilig & inbraakwerend

Door de manier waarop hardglas geproduceerd wordt, is het opgewassen tegen enorme druk. Gehard- is gemiddeld vijf keer zo sterk als gewoon enkel of dubbelglas van dezelfde dikte. Hierdoor werkt hardglas, ook wel veiligheidsglas, inbraakwerend en is het geschikt op locaties waar het veilig en stootvast moet zijn. Denk hierbij aan bushokjes of op een balkon.

Het voordeel van gehard glas in tegenstelling tot gelaagd glas, is dat de kans op verwondingen erg klein is. Mocht het gehard glas toch een zodanig harde klap incasseren dat het breekt, dan breekt het in duizenden stukjes zonder scherpe randen.

Achterwand keuken

Juist doordat veiligheidsglas zo sterk is, is het uitermate geschikt voor de achterwand in uw keuken. Tegenwoordig kiest men vaak voor een glazen achterwand. Op deze manier werkt u de keuken strak en hygiënisch af. Er zijn geen tegels nodig en uw muur blijft schoon.

Een glazen achterwand reinigt u eenvoudig en voegen schrobben is verleden tijd. Toch is niet elke glasplaat geschikt voor de achterwand van uw keuken. Vooral achter het fornuis wordt de glasplaat bloot gesteld aan hitte. Dit kan bij gewone glazen leiden tot barsten, maar hardglas kan hier goed tegen.

Andere toepassingen

Omdat veiligheidsglas zo stevig is wordt gehard glas op veel openbare plekken gebruikt. Toch kan gehard glas in uw woning ook op meer plekken gebruikt worden dan enkel de achterwand in de keuken. Een douchedeur wordt ook blootgesteld aan warmte en kou. Voor uw eigen veiligheid doet u er goed aan om een douchedeur van hardglas te plaatsen. Gehard glas is in tegenstelling tot gelaagd ook uitermate geschikt om in uw en suite deuren of vitrine kast te plaatsen. Bent u inmiddels overtuigd van de voordelen en bent u benieuwd naar de kosten van hardglas? Neem snel contact met ons op en kom direct in contact met een glaszetter bij u in de buurt.

Gehard glas op maat

Gehard glas zagen is niet mogelijk. Daarom is het belangrijk dat u uw glasplaat op maat laat leveren. De specialisten kunnen alle glasplaten op maat leveren zodat dit ook niet nodig is. Het is een fabeltje dat de dikte van het hardglas van invloed is op de stevigheid. De dikte heeft daarentegen wel invloed op het prijskaartje. Over het algemeen wordt veiligheidsglas geleverd in diktes variërend tussen de 4-10 millimeter. Het hardglas kan naderhand niet meer bewerkt worden, maar u heeft bij de aanschaf wel meerdere opties. Zo is mat of gekleurde beglazing ook een mogelijkheid.

Gehard glas snijden?

Zoals al eerder verteld is snijden in hardglas geen optie. Dit heeft niets met de dikte van de glazen te maken en alles met de manier waarop het gehard wordt. Door de trekspanning is het veiligheidsglas tot wel vijf keer harder dan normaal dubbelglas en kunt u het niet meer bewerken. Door hardglas op maat te laten snijden is het toch mogelijk om het veiligheidsglas in een afwijkende vorm te plaatsen.

Wilt u het gebruiken als tafelblad?

Dan worden de randen geslepen en heeft u zelfs de keuze uit ronde of rechte hoeken. Wilt u het hardglas gebruiken als achterwand in uw keuken? Door middel van uitsparingen kunnen de stopcontacten toch op het hardglas bevestigd worden.

Gehard glas plaatsen

Afhankelijk van de locatie is het niet heel moeilijk om zelf het veiligheidsglas te plaatsen. Als douchecabine of tafelblad bijvoorbeeld. Wilt u het hardglas in het kozijn laten plaatsen? Ook dit is goed zelf te doen. Toch loont het om hiervoor een glaszetter in te schakelen. Zo behoudt u de garantie en bent u verzekerd van goed geplaatst hardglas. De glaszetter verwijderd eerst uw oude beglazing en maakt de glaslatten en sponning schoon. Ook de rest van het kozijn is schoon voordat de glaszetter het nieuwe veiligheidsglas plaatst. Als afwerking worden de glaslatten weer bevestigd en wordt alles netjes afgekit.

Prijs

De kosten voor uw veiligheidsglas op maat zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het formaat, de dikte en eventuele speciale opties beïnvloeden de prijs. Hoe groter het veiligheidsglas, hoe hoger de prijs. Daarbij is gehard- prijziger dan gelaagd glas. Over het algemeen betaalt u vanaf €40,- per vierkante meter voor het dunste soort veiligheidsglas. Laat u het plaatsen van de beglazing liever over aan een vakman? Dan liggen de plaatsingskosten door de glaszetter tussen de €40,- tot €70,- per vierkante meter. Voor de extra opties zult u ook extra moeten betalen. Wilt u liever mat veiligheidsglas? Dan betaalt u hiervoor gemiddeld zo’n €100,- per vierkante meter.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Voor een inbraakwerend raam of deur met een minimale kans op verwondingen zit u met geharde beglazing altijd goed. Zijn uw ruiten aan vervanging toe en overweegt u veiligheidsglas? Of is uw beglazing op het moment gelaagd en wilt u liever geharde? Ook in het geval van glasschade bent u bij ons aan het juiste adres. Als u contact met ons opneemt krijgt u al snel een vrijblijvende offerte toegestuurd van een glashandel bij u uit de buurt. Heeft u direct een glaszetter nodig? Bel dan naar 088 444 7684. Binnen een half uur staat er al een glaszetter op de stoep.

Start de gratis offerteaanvraag