Thermopane glas

Denkt u erover na om uw woning te voorzien van thermopane? U vindt hier meer informatie over thermopane en de verschillende opties en soorten zoals veiligheidsglas. Om zeker te zijn dat een thermopane ruit optimaal isoleert, is het verstandig om de plaatsing over te laten aan een vakman. Als u een ervaren en erkende glaszetter zoekt dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul gauw het offerteformulier in en wij sturen u gratis een passende offerte toe. Bent u alleen benieuwd naar de prijzen van dubbel glas? Geen probleem, het aanvragen van een offerte is helemaal vrijblijvend. We zijn u graag van dienst!

Bel: 088 444 7684

Wat is thermopane?

De term thermopane is voor sommige mensen een beetje verwarrend. We leggen daarom graag uit wat thermopane is. Thermopane is eigenlijk dubbel glas. De benaming komt van het Duitse bedrijf “Thermopane” wat in de jaren 50 als eerste dubbel glas verkocht. Vanaf dat moment werd alle soorten dubbel glas thermopane genoemd. Deze soort dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die door een afstandshouder uit elkaar worden gehouden. Hierdoor ontstaat een spouw. De spouw van thermopane is gevuld met lucht. De lucht heeft een isolerende werking. Thermopane staat daarom ook wel bekend als isolatieglas. Tegenwoordig hebt u de keuze uit verschillende soorten dubbel glas, waaronder hoogrendementsglas.

Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas (HR) is een verbeterde soort dubbel glas. Ook deze beglazing bestaat uit twee glasplaten en een spouw. De spouw is echter gevuld met edelgas in plaats van lucht, waardoor hoogrendementsglas beter isoleert. Daarnaast is het glas voorzien van een coating die warmte terug de woning in kaatst. Door de jaren heen wordt de isolerende werking van hoogrendementsglas steeds verbeterd. Daarom hebt u nu de keuze uit verschillende soorten HR beglazing, aangeduid met plusjes. HR+++ isoleert het beste, deze soort heeft drie glasplaten. HR++ is echter het meest populair. Het verschil qua isolatiewaarde is niet erg groot, maar HR++ is een stuk betaalbaarder.

Isolatiewaarde per glassoort

De U-waarde, of isolatiewaarde, geeft aan hoe goed thermopane isoleert. Het geeft namelijk weer hoeveel ruimte er per graad temperatuurverschil en per vierkante meter glas wordt doorgelaten. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de ruit isoleert. De isolatiewaarde van standaard thermopane is 2,7. Hiermee bespaart u in een woning met 20 m2 aan glas circa €140,- per jaar vergeleken met enkel glas. Hoogrendementsglas heeft een U-waarde van 1,7 -2,0 waardoor u €180,- per jaar bespaart. Met HR+ bespaart u €220,- per jaar dankzij de U-waarde van 1,3 – 1,6. Bij HR++ beglazing is dit €260,- per jaar, de U-waarde is 1,2. Met HR+++ bespaart u tot slot €280,- per jaar, met een U-waarde van 0,5 – 0,9 per jaar.

Extra opties bij dubbel glas

Wilt u dubbel glas bestellen? U hebt verschillende extra. Een voorbeeld van veiligheidsglas is brandwerend thermopane. Brandwerend dubbel glas zorgt ervoor dat de verspreiding van rook, vlammen of hitte minder snel gaat. Hierdoor hebt u 30 tot 60 minuten meer tijd om een brandend gebouw te verlaten. Hebt u veel geluidsoverlast, of is het altijd warm in uw slaapkamer omdat de zon op de ruit schijnt? Dan is een geluidsisolerend of zonwerend ruit wellicht een leuke optie. Een zonwerend ruit laat tot 60% minder warmte door en een geluidsisolerend ruit dempt de trillingen waarmee geluid zich door de lucht voortbeweegt. Het toevoegen van opties is uiteraard van invloed op de prijzen.

Welke dikte?

Als u thermopane gaat bestellen dan hebt u de keuze uit verschillende diktes. De dikte wordt altijd weergegeven in millimeters, door middel van drie getallen. Een voorbeeld hiervan is 5-15-4 mm. Dit geeft aan dat de buitenste glasplaat 5 mm is, de binnenste glasplaat 4 mm en de spouw 15 mm dik. De dikte van thermopane hangt af van een aantal factoren. De ruit moet natuurlijk wel in het kozijn passen. Dikte geeft thermopane meer stabiliteit. Een groot kozijn heeft dus een dikkere ruit nodig dan een kleiner kozijn. De dikte van de spouw is daarnaast van invloed op de isolatiewaarde. Hoe dikker de spouw, hoe beter de isolatie.

Subsidie

Wilt u dubbele beglazing in uw woning laten plaatsen, maar twijfelt u vanwege de prijzen? Het is in sommige gevallen mogelijk om subsidie te ontvangen. Het is daarom altijd verstandig om bij uw gemeente of provincie te controleren of hier een subsidie regeling geldt. Daarnaast is er in 2017 een landelijke subsidie voor dubbel glas omdat de Rijksoverheid energiezuinig wonen wil stimuleren. Het plaatsen van thermopane is dankzij de subsidie wel 30% goedkoper waardoor u behoorlijk kunt besparen. Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de subsidie. Eén daarvan is dat u het plaatsen van isolatieglas moet combineren met het aanbrengen van een andere soort isolatie zoals gevelisolatie.

Prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen voordat u dubbel glas laat plaatsen. De prijs hangt af van een aantal factoren, zoals de isolatiewaarde. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe hoger de prijs. Standaard dubbele beglazing kost gemiddeld €65,- per m2. Voor de populaire HR++ beglazing kunt u het beste uitgaan van een prijs rond de €80,- per m2. Dit zijn prijzen exclusief plaatsing. Het is echter verstandig om het plaatsen over te laten aan een erkende glaszetter. Een glaszetter rekent gemiddeld een prijs van €50,- per m2. Hierbij komen nog bijkomende kosten, zoals voorrijkosten, van circa €10,-. Voor het plaatsen van HR++ beglazing moet u dus uitgaan van een totale prijs rond de €140,- per m2.

Vrijblijvende offerte aanvragen

U begrijpt dat het installeren van dubbel glas vele voordelen met zich meebrengt. Dankzij verschillende subsidies is het vervangen van enkele ruiten door dubbele ruiten erg aantrekkelijk. Bent u benieuwd naar de prijs wanneer u uw woning gaat voorzien van thermopane? En zoekt u een glaszetter die elk dubbel ruit vakkundig en snel kan installeren? Dan hoef u niet verder te zoeken! Laat uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het offerteformulier. Wij zorgen er
vervolgens voor dat u zo spoedig mogelijk een offerte op maat ontvangt. Het aanvragen van een offerte is gratis en daarnaast helemaal vrijblijvend!

Start de gratis offerteaanvraag