Dubbel glas plaatsen?

Vind snel een glazenzetter in uw regio!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Dubbel glas bestellen

Als u dubbel glas op maat gaat bestellen bij een glashandel, dan is het verstandig om te weten uit wat voor soorten u kunt kiezen. U vindt hier meer informatie over verschillende soorten veiligheidsglas, HR++ en isolatieglas. Daarnaast komen de bijbehorende kosten voorbij. Bent u van plan om dubbele beglazing te bestellen en deze vervolgens te laten plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk een offerte van een glaszettersbedrijf in uw regio: gratis en helemaal vrijblijvend! U zit dus nergens aan vast. De vakman plaatst uw dubbel glas snel en vakkundig, zodat u uzelf waardevolle tijd en energie bespaart.

Standaard dubbel glas

Wilt u dubbel glas op maat bestellen bij een glashandel? Eén van de opties is standaard dubbel glas. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die uit elkaar worden gehouden met behulp van een afstandshouder aan de rand van de beglazing. De randen worden vervolgens met een speciale kit afgesloten. Hierdoor ontstaat een gesloten eenheid. In de ruimte die ontstaat tussen de twee glasplaten zit een laag lucht. Deze laag lucht heeft een isolerende werking.

Dubbel glas wordt daarom ook wel isolatieglas genoemd.

Deze glassoort staat daarnaast bekend als thermopane. Thermopane is de naam van het Duitse bedrijf wat voor het eerst dubbel glas verkocht. In de volksmond kregen de ruiten al gauw de naam Thermopane.

HR++ dubbel glas

HR++ is de meest populaire soort dubbel glas. HR beglazing staat ook wel bekend als hoogrendementsglas. Bij HR++ isolatieglas bestaat de lucht tussen de twee glasplaten uit een speciaal soort gas, genaamd edelgas. Daarnaast is de beglazing aan één kant gecoat, dit zorgt ervoor dat warmte terug de woning in wordt gekaatst. Hierdoor isoleert dit isolatieglas 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas. HR++ beperkt warmteverlies waardoor u op de energiekosten bespaart.

Daarnaast is het mogelijk om een zonwerende folie toe te voegen. Hoogrendementsglas is verkrijgbaar in verschillende klassen. Deze worden aangegeven met plusjes. Hoe meer plusjes, hoe beter de isolatie.

Inbraakwerend dubbel glas

U hebt tevens de keuze uit inbraakwerend dubbel glas. Dit veiligheidsglas maakt het voor inbrekers extra moeilijk om in te breken. Inbraakwerend veiligheidsglas is eigenlijk gelaagd isolatieglas. Het bestaat uit minstens twee glasplaten welke aan elkaar gesmolten worden met een sterke folie. Het gelaagd dubbel glas wordt hierdoor ontzettend sterk, het zal dan ook nooit volledig breken als een inbreker het in wil slaan. Er kan een ster ontstaan maar de scherven blijven aan de folie kleven waardoor inbreken erg lastig is. Gelaagd wordt nog wel eens verward met gehard dubbel glas. Gehard dubbel glas is extra sterk door verhitting waardoor het lastig breekt. Als het toch breekt dan zijn er duizenden kleine stukjes zonder scherpe randen.

Zon-, brand- of geluidswerend?

Daarnaast hebt u de keuze uit zonwerende, brandwerende of geluidswerende thermopane. Brandwerende beglazing zorgt ervoor dat een brand zich lastiger kan verspreiden. Een brandwerend ruit kan vuur wel 30 tot 60 minuten tegenhouden, zodat u tijdig het gebouw kunt verlaten. Dankzij zonwerende beglazing blijft uw woning koel.

Zonwerende ruiten zijn namelijk voorzien van coatings en metalen die zonlicht weerkaatsen of absorberen. Een zonwerende ruit laat hierdoor tot wel 60% minder warmte door dan standaard ruiten. Geluidswerende ramen zijn ideaal als u veel te maken hebt met geluidsoverlast. Geluid bestaat uit trillingen in de lucht. Geluidswerende ramen dempen deze trillingen.

U-waarde

De U-waarde geeft de isolatiewaarde van dubbel glas weer. De U-waarde is de hoeveelheid warmte die verloren gaat door de ruit. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte verloren gaat en hoe beter de isolatie is. De U-waarde wordt weergegeven met W/m²K. Dit staat voor de hoeveelheid warmte (W) die verloren gaat door een vierkante meter glas (m2) als het temperatuurverschil tussen de buiten- en binnenkant van het raam 1 graad Kelvin (K) is. De isolatiewaarde van standaard dubbel glas is circa 2,7 W/m²K. Bij HR++ isolatieglas is dit 1,2 W/m²K. Ruiten met een lage U-waarde besparen het meest maar deze hebben veelal een hogere aanschafprijs. Let tijdens het bestellen bij een groothandel daarom altijd op de prijs-/prestatieverhouding.

Dubbel glas inmeten

Als u dubbel glas op maat wilt bestellen, dan moet u dit eerst inmeten. Het inmeten kan op twee verschillende manieren. Als u een bestaande ruit wilt vervangen dan meet u het raam aan de binnenkant van het kozijn. Tel hier vervolgens per afmeting 24 mm bij op.

Wilt u dubbel glas inmeten voor een nieuw kozijn?

In dat geval meet u de sponning, maar hier haalt u 8mm van af. Een sponningmaat van 1356 mm bij 1804 mm heeft dus een glasmaat van 1348 mm bij 1796 mm. Het is belangrijk dat u het inmeten heel nauwkeurig doet. Twijfelt u of het inmeten goed komt? Het is verstandig om een vakman in te huren.

Welke dikte?

Als u dubbele beglazing wilt kopen bij een glashandel dan moet u rekening houden met de dikte. De dikte van dubbele ruiten wordt altijd aangegeven in millimeters met behulp van drie getallen. De getallen geven eigenlijk de dikte van een raam-spouw-raam weer. Een voorbeeld hiervan is 5-15-4 mm. Dit geeft aan dat de dikte van het buitenste ruit 5 mm is. De spouw is 15 mm en het binnenste ruit heeft een dikte van 4 mm. De dikte van een dubbel raam hangt af van een aantal factoren. Het kozijn, de grootte van het raam en de gewenste isolatiewaarde zijn hier bijvoorbeeld van invloed op.

Prijzen

Voordat u beglazing gaat kopen bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De prijzen hangen af van verschillende factoren zoals de afmetingen, de soorten en eventuele opties zoals een zonwerende coating. Wilt u standaard dubbel glas op maat bestellen? Houd dan rekening met prijzen rond de €65,- per m2. De kosten van HR++ ruiten liggen rond de €80,- per m2. Als u het laat plaatsen dan moet u rekening houden met kosten tussen de €40,- en €70,- per m2. Bent u benieuwd wat de kosten zijn als u uw gehele woning gaat voorzien van nieuwe ramen? Vul gratis en helemaal vrijblijvend ons offerteformulier in. We sturen u spoedig een indicatie van de prijzen toe.

Vrijblijvende offerte aanvragen

U begrijpt dat het plaatsen van dubbele ruiten of veiligheidsglas vele voordelen met zich meebrengt. Bent u overtuigd en wilt u dubbel glas op maat bestellen bij een glashandel? Hebt u hulp nodig bij het plaatsen of juist bij het inmeten? Of bent u alleen benieuwd wat de prijzen zijn voordat u isolatieglas op maat gaat bestellen? Als u een professionele glashandel of erkende en ervaren glaszetter zoekt dan zit u hier goed! Laat vandaag nog uw gegevens en een omschrijving van de opdracht achter via ons offerteformulier. Wij sturen u gratis en helemaal vrijblijvend een offerte op maat toe.

Start de gratis offerteaanvraag