Driedubbel glas plaatsen?

Bel voor direct contact met een glazenzetter bij u in de buurt!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Driedubbel glas

De beglazing is in een woning de grootste boosdoener als het gaat om warmteverlies. Zonder dat u het door hebt kunt u jaarlijks onnodig veel geld kwijt zijn aan stookkosten. Hebt u al eens overwogen om een dubbel- of enkele ruit te vervangen door HR++ of zelfs driedubbel isolatieglas? Niet alleen houdt dit de warmte beter binnen, het werkt ook geluidswerend waardoor u minder overlast hebt van buitenaf. Nieuwsgierig naar de prijzen en opties?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk een prijsopgave op maat: gratis en helemaal vrijblijvend, zodat u nergens aan vast zit. Op deze pagina leest u meer over driedubbel glas en de voor- en nadelen hiervan. Ook geven we u een paar aandachtspunten en vindt u hier informatie over de prijzen.

HR++ glas of triple glas?

Wanneer uw woning aan nieuwe beglazing toe is en u deze beter wilt isoleren dan zijn er verschillende opties. HR++ of dubbel isolatieglas is al een goede manier om jaarlijks op de stookkosten te besparen.

Toch is er nog een glassoort dat een betere isolatiewaarde heeft!

Driedubbel glas. Dit bestaat niet uit twee, maar drie glasplaten met stilstaande lucht of edelgas in de twee schouwen. Dit verbetert naast de warmte- tevens de geluidsisolatie. Het nadeel van triple beglazing is dat dit dikker is en dat dus niet alle kozijnen geschikt zijn. Zijn uw kozijnen in goede conditie en wilt u deze niet laten vervangen? Dan is HR++ een betere beglazing.

Geluidsisolatie

Huizen worden tegenwoordig steeds dichter op elkaar gebouwd. Dat is niet per se een probleem, maar kan wel geluidsoverlast creëren. Ook als u in de stad of vlak naast een weg met veel verkeer woont kan u last hebben van geluiden van buiten.

Ook hiervoor is isolatieglas een oplossing.

Dit isoleert namelijk niet alleen op warmte, maar is ook geluidswerend. HR++ of dubbel glas houdt al veel geluiden tegen, maar driedubbel of triple glas isoleert nog beter. Wilt u zeker weten dat u geen overlast hebt? Dan is het mogelijk om een folie die geluidswerend is te laten plaatsen in de schouw van uw dubbel of driedubbel raam.

Zonwering tussen het glas

Hoewel een dubbel, HR++ of driedubbel raam al een uitstekende warmte- en geluidsisolatie heeft, kan zonwering hier ook aan bijdragen. Jaloezieën of plissés houden tijdens de zomerdagen de zon buiten waardoor u het binnen lekker koel houdt. Ook is zonwering een goede manier om uw privacy te bewaren. Nieuwsgierige blikken van buitenstaanders worden afgeweerd.

Wel is er kans op verkleuring en trekt zonwering stof aan, waardoor het regelmatig afgestoft moet worden. Er is echter een manier om dit te omzeilen. Als u driedubbel hoogrendementsglas laat plaatsen kunt u zonwering tussen de glasplaten laten zetten. Dit wordt niet aangetast door de zon en is volledig onderhoudsvrij!

Aandachtspunten bij overweging triple glas

Naast de voordelen zitten heeft het plaatsen van geluidswerend triple glas nadelen. Bij het plaatsen van triple glas moeten de kozijnen vaak vervangen worden omdat de beglazing simpelweg te breed is. Bij nieuwbouw wordt er al vaak rekening gehouden met een diepere sponning, maar bij oudere woningen zal HR++ of dubbel glas de kozijnen sparen. Daarbij is driedubbel- zwaarder dan dubbel zodat niet alle kozijnen sterk genoeg zijn voor de glasplaten.

Ook laat triple isolatieglas minder zonnewarmte door. Daarom wordt er vaak gekozen om een HR++ of dubbel raam te plaatsen aan de zuidkant van de woning, en het driedubbel raam aan de noordkant te zetten.

Isolatiewaarde driedubbel isolatieglas

Dat driedubbel isolatieglas beter isoleert dan HR++ beglazing is duidelijk. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in een U-waarde. Hoe hoger de U-waarde hoe slechter de ruit isoleert. Waar een enkele ruit een waarde heeft van 6, isoleert dubbel al beter met een waarde van 2,9. HR++ isoleert nog beter met een waarde van 1,1 maar valt toch nog in het niet bij triple glas. Driedubbel glas met spouwen van 12mm heeft een isolatiewaarde van maar liefst 0,5. Dit betekent ook dat het naast de warmte- ook beter geluidswerend is dan andere glassoorten Wilt u uw beglazing vervangen? Vul dan snel ons contactformulier in.

Prijzen

De prijzen voor een geluidswerend driedubbel raam zijn onder andere afhankelijk van het formaat dat u nodig hebt. De prijs per vierkante meter ligt, inclusief plaatsing en montage, gemiddeld rond de €170,-. Hoewel deze prijzen best hoog liggen, loont het toch om eens te kijken naar de mogelijkheid van het plaatsen van triple- of zelfs HR++ isolatieglas. Dit zorgt namelijk voor een grote besparing op uw jaarlijkse energiekosten. In het geval van driedubbel isolatieglas bespaart u tot €280,- per jaar! Daarom kunt u het vervangen van de ramen zien als een investering. In het geval van driedubbel glas verdient u de investering in 11 jaar tijd terug.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u inmiddels helemaal overtuigd en wilt u investeren in de warmte- en geluidsisolatie van uw woning? Het laten plaatsen van dubbel of zelfs driedubbel isolatieglas is een investering die zichzelf weer terugverdient in de vermindering van uw stookkosten. Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig naar de prijzen van HR++ of triple ramen? Als u ons contactformulier invult neemt één van onze glaszetters zo snel mogelijk contact op. Wij werken met glaszetters door heel Nederland waardoor wij een 24/7 glasservice garanderen. Hebt u schade en direct een glaszetter nodig? Bel in dat geval naar 088-444 7684 zodat er u al over een half uur geholpen wordt.

Start de gratis offerteaanvraag