Ruiten ingeslagen, wat nu?

Niets is vervelender dan ingeslagen ruiten. Het komt de laatste tijd steeds vaker voor. Maar hoe lost u het gebroken ruit probleem nou op? Tegenwoordig zijn er makkelijke tips om een ruit zelf te vervangen. Met de juiste benodigdheden en een goed stappenplan kunt u zo uw eigen ruiten vervangen op een goede manier.

Bel: 088 444 7684

Wat heeft u nodig?

Als eerste een ruit, en de afmeting van de ruit. De ruit kunt u op maat laten snijden door een glasbedrijf. Stopverf zorgt ervoor dat de ruit stevig vast komt te zitten en het is ook nog lucht- en waterdicht. Glas pennen zijn ook belangrijk daarmee zet u de ruit namelijk vast. Een hete luchtpistool om de stopverf zacht te maken. Daarnaast nog drie kleine dingen die u zeker niet moet vergeten stopverfmes, plamuurmes en een plastic schroevendraaier.

Hoe gaan we te werk?

Als eerst moet u de resterende glasscherven verwijderen. Daarna moet u met het hete luchtpistool de stofverf zacht maken en weg steken met een plamuur mes. Als er oude glaspennen tevoorschijn komen moet u ze uit de sponning halen. Vervolgens gaat u de sponning goed schoonmaken. Het is wel verstandig om een veiligheidsbril te dragen i.v.m. wegspringend glas.

Als u dat heeft gedaan moet u een randje dunne stopverf of kit in de sponning stoppen. Plaats daarna de ruit in de stopverf midden in de sponning. Dan moet u even de randen van de ruit aandrukken. Wel moet er minstens ongeveer 1 millimeter speling tussen de ruit en sponning zitten.

Aan elke zijde van de ruit drukt u twee glaspennetjes in de sponning. De ruit blijft dan op zijn plaats als u de stop verf aanbrengt. De glaspennetjes drukt u gewoon met een schroevendraaier vast. Dan moet u de stopverf kneden tot rolletjes, die drukt u vervolgens om de hele omtrek van het ruit.

Dikkere rollen stopverf plaatst u op de randen van de ruit. Die maak u glad met een natte vinger. Tien dagen moet u de ruit laten drogen en dan kunt u het gaan schilderen in de gewenste kleur.

Lukt het niet?

Lukt het u toch niet om een ruit zelf te plaatsen? Dan is het verstandig om toch contact op te nemen met een ervaren glaszetter. Hij zal u het juiste advies geven.

Start de gratis offerteaanvraag