Floatglas vervangen?

Kom snel in contact met een glaszetter uit uw regio!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Floatglas

Een welbekende term binnen de glaszetter wereld is floatglas. Deze glassoort is zeer speciaal door de productiemethode en de uitstekende isolerend eigenschappen die het glas daardoor heeft meegekregen. Floatglas wordt op veel verschillende manieren toegepast, en heeft verhoudingsgewijs aantrekkelijke prijzen. Benieuwd wat het kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vertellen wij u meer over de methode waarop de glassoort wordt geproduceerd, en welke eigenschappen en toepassingen floatglas heeft. Daarnaast informeren wij u over mogelijke prijzen en bieden wij u indien gewenst een directe verbinding met een erkend glaszetter aan. We hopen u hiermee van voldoende informatie te voorzien.

Hoe wordt floatglas gemaakt?

Floatglas wordt gemaakt van verschillende producten (zand, kalk, soda, dolomiet en glasscherven of glasgruis). Deze grondstoffen worden in een specifieke verhoudingen samengesmolten in grote ovens bij een temperatuur van 1600 graden. Deze hoge temperatuur zorgt ervoor dat alle verontreinigingen uit het glas verdwijnen.

Samen met het kalk (slak genoemd) worden deze verontreinigingen afgevoerd, waarna het overgebleven vloeibaar glas in een ondiep van vloeibaar tin wordt gegoten. Het glas zal bovenop deze tinlaag blijven drijven in een zeer dunne evenredige verdeling. Daarom wordt het product ook wel floatglas (drijfglas) genoemd. Daarna wordt het vloeibare product afgekoeld tot 600 graden. Met rollen en walsen kan vervolgens de glasplaat op de juiste dikte worden gebracht, of motieven in het glas geperst. Daarna verstuurt men het glas naar menig glaszetter en glashandel.

Eigenschappen en toepassingen

Floatglas heeft van zichzelf een licht groene kleur. Dit komt door de aanwezigheid van ijzeroxide. Het grote voordeel van floatglas is dat het een kaarsrecht oppervlak heeft, en een evenredige dikte. Door de unieke productie methode kan u bij elke glashandel precieze eisen stellen aan de dikte van het materiaal. Door diverse stoffen of coatings aan het glas toe te voegen, is het bovendien mogelijk hier diverse bijproducten van te maken. Zo kan men een extra heldere glasvariant produceren, of een ontspiegelde versie.

Daarnaast kan men van floatglas een zeer goed isolatieglas maken met een zekere coating, en is het ook bruikbaar voor gelaagd glas. Deze glassoort past een glaszetter onder meer toe voor het maken van glazen trappen. Wanneer men bij de glashandel het drijfglas opnieuw verhit, is het zelfs mogelijk deze te buigen voor glazen koepels of andere ronde vormen.

Verkrijgbaar bij uw glashandel

Bij vrijwel elke glashandel is het drijfglas verkrijgbaar. Wellicht niet in elke toepassing, maar zeker in de variant van dubbel glas of een bepaalde vorm van gelaagd glas. Ook zijn bij menig glaszetter voorzetramen van floatglas direct verkrijgbaar. Vraag eventueel naar de mogelijkheden via ons contactformulier.

Prijzen

Zoals bij elk bouwproduct zijn de prijzen voor floatglas afhankelijk van diverse factoren. De belangrijkste hiervan zijn dikte en het aantal vierkante meters. Ook is de manier waarop u het glas wilt toepassen van groot belang. Drijfglas met een speciale coating kent vaak hogere prijzen dan de standaard variant. Gemiddeld moet u uitgaan van zo’n twintig euro per vierkante meter voor de standaard versie van drijfglas. Voor speciale varianten moet u algauw rekenen op een minimum van dertig euro per vierkante meter. Vraag bij uw lokale glashandel of glaszetter naar de exacte prijzen.

Direct contact glaszetter

Bent u van plan nieuwe beglazing aan te schaffen, en wilt u weten of floatglas wat voor u is? Via ons contactformulier komt u direct in contact met een ervaren glaszetter uit uw omgeving. Onze glaszetter helpt u graag met het maken van de juiste keuze en geeft desgewenst advies of praktische ondersteuning. Wilt u weten welke prijzen uw lokale glashandel rekent voor de beglazing? Wij voorzien u graag van een prijsindicatie.

Start de gratis offerteaanvraag