Dubbel glas plaatsen?

Vind snel een glazenzetter in uw regio!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Dubbel Glas

Dubbel glas bestaat uit twee (of zelfs drie) losse glasplaten, waartussen een kleine isolerende ruimte is gelaten. Deze ruimte wordt de ‘spouw’ genoemd. Een optimale werking van dubbele beglazing ontstaat wanneer de spouwbreedte 15 millimeter is. Bij gewoon dubbel glas is deze ruimte gevuld met droge lucht, bij HR++ glas wordt de spouw gevuld met isolatie gas. Wilt u dubbel glas laten plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte in uw mailbox. Dubbel glas heeft, zoals wel bekend is, niet alleen een positief effect op de warmte isolatie, maar zorgt ook voor:

  • Isolatie van geluid
  • Inbraakpreventie
  • Zonwering
  • Brandwering
Ondanks deze vele voordelen van dubbelzijdige beglazing, vallen de prijzen voor de aanschaf erg mee. Gewoon dubbel glas kunt u al kopen voor € 34,00 per vierkante meter.

Hoge mate van isolatie

Bij enkelzijdige beglazing wordt veel van de warmte binnenshuis overgedragen naar buiten. Dit kunt u bijvoorbeeld zien aan de condensvorming op het raam: wanneer het in huis kouder is dan buiten, zal condens zich vormen op uw ruiten. Hiermee wordt aangetoond dat de warmte door enkelzijdig glas naar buiten verdwijnt. Bij dubbel glas wordt dit voorkomen door de ruimte tussen de twee glasplaten.

Hoe werkt het?

De spouw zorgt voor een goede isolatie, waardoor de warme lucht grotendeels binnenshuis blijft. De isolerende werking van dubbele beglazing wordt veroorzaakt door het verminderen van convectie (luchtcirculatie binnenin het dubbelglas). Wanneer het raam drievoudig wordt geïnstalleerd (met drie glasplaten), dan wordt deze luchtcirculatie nog sterker verminderd en treedt een hogere isolatie op. Het verbreden van de spouw heeft een nadelig effect op de isolatie, aangezien er dan meer ruimte ontstaat voor de circulatie van lucht.

Voordelen

Naast een hoge mate van isolatie zijn er verschillende extra voordelen aan het kopen van dubbel glas. Zo heeft dubbele beglazing een positief effect op de isolatie van geluid. Doordat de buitenste laag dikker is dan de binnenste laag, heeft de ruit verschillende isolerende werkingen. Geluidsisolatie werkt echter het beste wanneer de spouwruimte vergroot wordt. Aangezien dit ten koste gaat van de warmte isolatie, blijft de geluidsisolerende werking van het dubbel glas meestal beperkt.

Daarnaast kan bij dubbel glas ook gekozen worden voor een variant met een brandwerende werking. Afhankelijk van uw keuze kan het materiaal zorgen voor een brandvertraging van 20 tot 60 minuten. Bovendien kan er op de ramen ook een laag aangebracht worden die een zonwerende functie heeft. Doordat de zonnestralen met deze laag worden weerkaatst, komt de warmte van de zon niet binnenshuis. Tot slot heef dubbel glas een inbraak preventieve werking. Door de verschillende glaslagen zal een inbreker geremd en vertraagd worden in zijn pogingen en uw huis daarom sneller voorbij lopen.

Meer informatie over:
Dubbel glas plaatsen in kunststof kozijnen

Subsidie

Bij nieuwbouw mag tegenwoordig niet meer gekozen worden voor enkelzijdige beglazing. U krijgt zelfs subsidie wanneer u overgaat tot het kopen van dubbelzijdig glas. Door een btw van 6% toe te passen, en subsidies voor energiezuinige maatregelen aan te vragen, zijn de prijzen van dubbel glas aanzienlijk te verlagen. In totaal kunt u door de aanschaf van dubbele beglazing zo’n 5 tot 10% van de oorspronkelijke prijs besparen.

Meer informatie

Overweegt u om dubbel glas aan te schaffen? Vraag dan via onze website een vrijblijvende offerte aan. Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden op het gebied van dubbel glas, bent u benieuwd naar de prijzen, of wilt u weten of dubbele beglazing ook met uw kozijnen mogelijk is, bel dan met onze klantenservice. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Heeft u behoefte aan advies? Onze medewerkers zijn u graag van dienst!

Prijzen Dubbel Glas

Het kopen van dubbelglas hoeft geen probleem te vormen voor uw portemonnee. Bij het installeren van dubbel glas komen over het algemeen lage prijzen voor. Wel is de prijs afhankelijk van de dikte van de spouw, de dikte van het glas, en natuurlijk de afmetingen van uw ramen. In het onderstaande overzicht, staan enkele ruwe prijzen van dubbel glas, gebaseerd op verschillende glasdiktes. Alle prijzen zijn vastgesteld voor één vierkante meter. Voor al deze maten geldt een isolatie waarde van 2.6, een standaard isolatiewaarde van dubbele beglazing. Wanneer u overweegt dubbelglas te kopen moet u wel rekening houden met overige prijzen, zoals plaatsingskosten, en eventuele aanschaf van kunststof kozijnen of speciale zonwering.

Glasdikte* Prijs per m2
4 – 4 mm € 34,00
4 – 5 mm € 35,00
4 – 6 mm € 39,00
5 – 6 mm € 41,00
6 – 6 mm € 47,00
6 – 8 mm € 58,00
8 – 10 mm € 83,00
4 – figuur € 40,00

* Bijvoorbeeld: glasdikte 5-6 mm geeft aan dat één ruit 5 mm en één 6 mm dik is.

Start de gratis offerteaanvraag