Hulp nodig bij dubbel glas plaatsen?

Vind snel een glazenzetter in uw regio!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Zelf dubbelglas installeren

Dubbelglas is handig voor iedereen. Het zorgt voor goede isolatie, waardoor u minder veel hoeft te stoken en waardoor geluiden van buiten gemakkelijk geweerd worden. U kunt dubbelglas zelf installeren, maar u kunt natuurlijk ook de hulp inschakelen van een ervaren glaszetter.

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u een scherp geprijsde offerte van een glaszettersbedrijf in de buurt: gratis en vrijblijvend, zodat u nergens aan vast zit. Gaat u zelf aan de slag? We leggen u op deze pagina uit hoe u de beglazing zelf installeert.

Benodigdheden

  • Meetlat
  • Mes
  • Schroevendraaier
  • Schoonmaakdoekje
  • Elastische kit

Werkwijze

Onderstaand hebben wij stap voor stap uitgelegd wat u moet doen bij het installeren van dubbelglas.
Als u hierna nog steeds vragen heeft, kunt u die gerust bij ons kwijt.

Stap 1

Hierbij is het eerst van belang om de bestaande ramen op te meten. Zo weet u de lengtematen van het benodigde dubbelglas. Bestel glas op maat bij één van de professionele bedrijven die gelieerd zijn aan Glas Nu. Door onze service vindt u altijd bedrijven bij u in de buurt!

Stap 2

Verwijder nu het oude glas doordat u het kit voorzichtig los snijdt. Haal de huidige glaslatten weg en schroef het condensprofiel los. Haal nadat het glas eruit is, de kitresten weg en maak alles goed schoon.

Stap 3

Een bedrijf levert u een glasplaat met een glasband. De glasband plaatst u onder de sponning, waardoor u extra ruimte krijgt om te kitten. De glasband plaatst u ook te allen tijde op de glaslatten. Hierna kunt u de ruit plaatsen in het kozijn, waarbij u goed moet opletten dat het glas goed verdeeld neergezet wordt. Na het plaatsen van het glas, plaatst u de glaslatten terug en drukt u deze goed tegen de ruit.

Stap 4

Vervolgens brengt u een ontluchtingsgleuf aan, waarbij u blokjes aanbrengt bij de glaslat. Hierbij moet u er goed op letten dat het mogelijk is bij het door u geplaatste raam.

Stap 5

Heeft u alle glaslatten bedekt met deklatten, dan is het tijd om het geheel af te kitten. Een eerste kitlaag werkt u af met elastische kit, waarna u de restanten verwijdert en het geheel schoonmaakt. Voilà, uw glas is gezet!

Start de gratis offerteaanvraag