Glaszetter in Nijmegen nodig?

24/7 spoedservice! Binnen 30 minuten aanwezig!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Glaszetter Nijmegen

Als uw raam beschadigd is of als u wilt investeren in bijvoorbeeld isolatieglas, schakel dan de hulp van een glaszetter uit Nijmegen in! Zo weet u zeker dat uw nieuwe ruit zo snel mogelijk geplaatst is, en profiteert u direct van een optimale isolatie. Heeft u glasschade en met spoed de hulp van een glasspecialist nodig? Eerst weten wat het kost om uw glas te vernieuwen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u een gratis en helemaal vrijblijvende offerte van een glaszettersbedrijf in uw regio. Op deze pagina leest u wat glaszetters voor u kunnen betekenen en welke werkzaamheden zij over het algemeen uitvoeren. Ook krijgt u hier meer informatie over de kosten en leest u over het verlaagde btw-tarief op glaszetten!

Binnen 30 minuten aanwezig!

Bij spoed is de glaszetter binnen 30 minuten bij u voor een glasreparatie.

24/7 spoedservice

De glasservice is 24/7 bereikbaar, ook in avonden en weekenden.

15 jaar garantie!

U krijgt tot wel 15 jaar garantie op zowel het glas als de montage!

Glasschade? 24/7 Spoedservice!

Maak bij glasschade gebruik van de 24/7 spoedservice door te bellen naar 088 444 7684. U krijgt direct een glaszetter uit Nijmegen aan de telefoon, die al binnen een half uur op de stoep kan staan. Het is belangrijk om een gebroken ruit zo snel mogelijk te vervangen om inbraak, vandalisme en isolatieproblemen te voorkomen. Een glaszetter is bij deze 24-uursservice dag en nacht beschikbaar, dus ook als u ’s avonds laat thuiskomt naar een gebroken ruit!

Bel: 088 444 7684

Nu bereikbaar.


Wat doen bij glasschade?

Heeft u glasschade? Het eerste wat u doet is met spoed een glaszetter inschakelen. Zodra u weet dat de glaszetter onderweg is, kunt u beginnen met het opruimen van de scherven om te voorkomen dat iemand zich hieraan verwondt. Maak ook wat foto’s voor uw verzekering. Vaak willen verzekeraars bewijsmateriaal hebben van de schade.

Vaak is de glaszetter al binnen een half uur ter plaatse om de schade te herstellen. De glashandel heeft heel veel verschillende glasplaten op maat, dus een reparatie is zo uitgevoerd. Eventueel plaatst de vakman een glasplaat over de gebroken ruit heen, zodat uw woning in ieder geval helemaal afgesloten is tot hij de ruit kan vervangen.

Met spoed een glaszetter nodig? Bel 088 444 7684 voor direct contact!

Glaszetters Nijmegen

Wat doet een glaszetter?

Glaszetters in Nijmegen houden zich voornamelijk bezig met het plaatsen, vervangen en repareren van glas. Andere werkzaamheden die ze uitvoeren zijn het adviseren over de verschillende soorten glas. Misschien wilt u de isolatie in huis verbeteren maar weet u niet goed welke glassoort hier de beste optie voor is? Ook dan is het slim de hulp van een glaszettersbedrijf in te schakelen.

Dit zijn een aantal van de meest voorkomende werkzaamheden van glaszetters:

 • Glas vervangen
 • Glas plaatsen
 • Glas repareren
 • Informeren over de verschillende glassoorten
 • Glas op maat inmeten

Hieronder leest u meer over deze werkzaamheden. Bent u benieuwd wat glas vervangen kost? Vraag dan snel een gratis en vrijblijvende offerte aan!


Glas vervangen

Waarom zou u uw glas vervangen? Nieuwe beglazing heeft tal van voordelen. Zo zorgt dubbel glas voor minder warmteverlies, en blijft het binnen een aangename temperatuur: ook in de zomer! Daarnaast zorgt het voor minder condensvorming en vochtproblemen en heeft u minder last van geluiden van buitenaf.

Een bijkomend voordeel van dubbel glas is dat het ook een stuk veiliger is in geval van een inbraak of bij brand. Glasschade is dus zeker niet de enige reden om uw ruiten te vervangen.

Glas plaatsen

Glas plaatsen is één van de belangrijkste werkzaamheden van glaszetters in Nijmegen. Laat u een nieuwe glasplaat plaatsen? Vraag uzelf dan eerst af welke glassoort u kiest. Isolatieglas is fijn vanwege de betere isolatiewaarde, maar het is niet per se slim om te kiezen voor de meest isolerende beglazing. HR++ glas heeft over het algemeen de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Controleer ook of de kozijnen nog goed zijn. Bij oude of beschadigde kozijnen is het slim om ook direct het raamkozijn te vervangen: zo hoeft u maar één verbouwing uit te voeren en bent u sneller klaar.

Glas vervangen

Glas repareren

Een derde taak die glaszetters vaak uitvoeren, is een glasreparatie. Glas repareren houdt in de meeste gevallen in dat de vakman de gebroken ruit vervangt met een nieuwe, het is namelijk niet mogelijk om een barst in een glasplaat te herstellen.

Bij een glasreparatie is het vaak direct mogelijk een nieuwe ruit te laten plaatsen, omdat glaszetters samen werken met een glashandel in Nijmegen, die heel veel verschillende soorten ramen direct uit voorraad levert. Is een glasreparatie niet direct mogelijk, dan plakt de vakman een nieuwe glasplaat over de gebruiken ruit zodat niemand zich kan verwonden en u niet te veel warmte verliest.


Glasschade en direct een glaszetter uit Nijmegen nodig?

Bel en kom in zo contact met een glaszettersbedrijf in uw regio!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.


Wat kost een glaszetter?

Gemiddeld ligt het uurtarief van een glaszetter tussen de €35,- tot €45,- per uur. Als u een zzp’er inschakelt voor een eenvoudige klus, dan ligt het uurtarief rond de €35,- per uur, dit is relatief laag. De kosten van een glaszettersbedrijf in Nijmegen liggen hoger, rond de €45,- per uur.

Maakt u gebruik van de spoedservice?

Als u in het weekend of in de avonduren gebruik maakt van de glasservice, dan liggen de kosten iets hoger. Dat komt omdat glaszetters buiten de normale werktijden een spoedtoeslag in rekening brengen. Laat dit geen reden zijn om te wachten met een glasreparatie: een gebroken ruit moet zo snel mogelijk hersteld worden om vandalisme, een inbraak of warmteverlies te voorkomen.

Uurtarief glaszetter

€35,- tot €45,- per uur

(Gebaseerd op tarieven van glaszetters Nijmegen.)

Laag
€35,-

(Zzp’er, eenvoudige klussen)

Hoog
€45,-

(Glaszettersbedrijf, spoedklussen)

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Prijs glaszetten: opbouw

De totaalprijs van een glaszettersbedrijf wordt bepaald door verschillende onderdelen. Het uurtarief is een groot onderdeel: ongeveer 62% van het totaalbedrag gaat naar de arbeidskosten. Daarnaast wordt ongeveer 33% van de totaalprijs bepaald door de materiaalkeuze. Tot slot worden de laatste 5% bepaald door de voorrijkosten: elk gaszettersbedrijf rekent deze voorrijkosten. Kiest u voor een bedrijf bij u in de buurt, dan weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn!

Prijsopbouw glaszetter

Prijsopbouw glaszetter

Glas: prijzen 2021

De materiaalkosten zijn dus een groot onderdeel van het totale kostenplaatje. Wat kost glas ongeveer? De kosten van dubbel glas beginnen rond de €115,- per m². Toch wordt dit alleen nog gebruikt ter vervanging, omdat de isolatiewaarde niet meer voldoet aan de huidige eisen. Wilt u beglazing die voldoet aan de isolatie eisen dan is HR++ glas de beste optie. De prijs hiervan ligt rond de €125,- per m².

Soms vraag een bepaalde situatie om veiligheidsglas. Denk bijvoorbeeld aan de glazen wand in uw douchecabine, of de beglazing in uw schuifpui. De prijzen van gehard glas beginnen vanaf €120,- per m² en gelaagd glas kost gemiddeld €150,- per m².

Kosten glas vervangen: per glassoort

Glassoort Prijs per m²*
Dubbel glas €115,-
HR glas €120,-
HR+ glas €125,-
HR++ glas €130,-
HR+++ glas (triple glas) €170,-
Melkglas Vanaf €70,-
Draadglas Vanaf €100,-
Gehard glas Vanaf €120,-
Zonwerend glas Vanaf €125,-
Gelaagd glas Vanaf €150,-
Glas-in-lood (gekleurd) Vanaf €325,-
Brandwerend glas Vanaf €450,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. btw en montage. Exacte prijs weten? Vraag een gratis offerte aan.

Als uw huis ouder dan 2 jaar is, dan betaalt u de glaszetter een verlaagd btw-tarief van slechts 9%! Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat u investeert in isolatieglas en dat u het laat plaatsen door een vakman.

Glaszetter gezocht?

Vraag een gratis offerte aan en profiteer van de scherpste prijs!

Gratis offerte ontvangen!Welke soorten glas zijn er?

Wie zijn of haar glas laat vervangen heeft de keuze uit heel veel verschillende soorten glas. Het is belangrijk om u hierin te verdiepen, zodat u zeker weet dat u kiest voor een geschikte glassoort. Houd rekening met uw budget én met uw persoonlijke wensen. Het is slimmer om iets meer te investeren in isolatieglas zodat u daarna maandelijks op uw energiekosten bespaart dan om bij de glashandel in Nijmegen goedkoop glas te bestellen waardoor de energierekening juist stijgt! Hieronder leest u welke glassoorten de glashandel verkoopt:

Alle soorten dubbel glas:

 • HR-glas: dubbel glas met een warmtewerende coating. Dit heeft een isolatiewaarde van ongeveer 1,9 W/m²K. De prijs hiervoor ligt rond de €120,- per m².
 • HR+-glas: naast de warmtewerende coating, heeft HR+ glas ook een spouw gevuld met edelgas. De isolatiewaarde is iets beter, ongeveer 1,6W/m²K. Voor HR+-glas betaalt u ongeveer €125,- per m².
 • HR++-glas: dit is tegenwoordig de meest gebruikte glassoort. De spouw is gevuld met argon gas waardoor de isolatiewaarde rond de 1,2 W/m²K ligt. Wilt u een isolatiesubsidie, dan moet u investeren in minimaal HR++ glas. Houd rekening met prijzen vanaf €130,- per m².
 • HR+++-glas: HR+++ glas is driedubbel gelaagd en heeft een dubbele spouw. Hierdoor ligt de isolatiewaarde rond de 0,9 W/m²K. Dit kost u gemiddeld €170,- per m².

Veiligheidsglas:

 • Gehard glas: gehard glas is, zoals de naam al zegt, zó hard, dat het niet mogelijk is deze glasplaat zomaar kapot te slaan. Gaat de beglazing door een ongeluk toch stuk, dan barst het in duizenden kleine, gladde stukjes glas. Voor gehard glas betaalt u ongeveer €120,- per m².
 • Gelaagd glas: dit zijn twee glasplaten met daar tussenin een speciaal folie. Dit folie houdt de glasplaten bij elkaar, waardoor een gat slaan niet mogelijk is. Ook raakt niemand gewond, omdat er geen scherven loskomen. De prijs voor gelaagd glas begint vanaf €150,- per m².
 • Draadglas: hierbij zit er een metalen raster tussen twee glasplaten. Dit raster houdt de scherven bij elkaar en kan daardoor niet opengeslagen worden. De prijzen van draadglas beginnen vanaf €100,- per m².

Informatie over de overige glassoorten:

Glashandel Nijmegen

Glas op maat: de mogelijkheden

Als u gebruik maakt van de glasservice van een glashandel, dan is het zeker mogelijk om glas op maat te bestellen. Dit is nodig als u ramen hebt met afwijkende afmetingen: bijvoorbeeld als u hele grote ramen hebt.

Als u bij de glashandel inderdaad glas op maat bestelt, dan is het heel belangrijk om de juiste afmetingen door te geven. Een centimeter verschil kan al grote problemen veroorzaken. Wilt u voorkomen dat uw bestelde glasplaat niet past? Laat de beglazing dan inmeten door een ervaren glaszetter!

Glas vervangen: wat doet de glaszetter?

Wilt u isolerend dubbel glas laten plaatsen om te besparen op de energiekosten? Goed idee! De glaszetter gaat als volgt te werk:

 • Als eerste snijdt hij de kitrand weg zodat de glasplaat los komt te staan. Met een grote zuignap verwijdert hij de oude glasplaat uit het kozijn.
 • Daarna moet hij de sponning schoonmaken. De glazenzetter verwijdert kitresten, oude spijkers en andere vervuiling. Is het een houten kozijn, dan verwijdert hij eventueel houtrot ook voordat hij de glasplaat weer terugplaatst.
 • Voordat hij de nieuwe glasplaat in het kozijn zet, plaatst bij celband en steunblokjes. Deze zorgen voor een goede verdeling van het gewicht, zodat de ruit niet door een verkeerde verdeling gaat barsten.
 • De vakman plaatst het glas in het kozijn en werkt de randen netjes af: hij plaatst de glaslatten terug en kit het kozijn af.

Ervaringsverhaal: enkel glas vervangen door triple glas

Albertine vertelt in deze vlogvideo wat haar ervaringen zijn met het laten vervangen van het enkel glas door triple glas in haar woning.Glaszettersbedrijf inschakelen? Vind snel een glaszetter bij u in de buurt!

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van de scherpste prijs!


 

Subsidie dubbel glas: is dat mogelijk?

Is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het plaatsen van dubbel glas? Alleen als de beglazing een isolatiewaarde heeft van 1,2 W/m²K of beter. In dat geval kunt u het plaatsen van isolatieglas gebruiken als één van de twee noodzakelijke maatregelen voor het aanvragen van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Dit is een subsidie van €10.000,- voor iedereen die hun huis energiezuiniger (of zelfs energieneutraal maakt!).

Meer weten over deze subside?

Op rvo.nl leest u meer over de voorwaarden van deze subsidie. Op rijksoverheid.nl leest u daarnaast ook over andere subsidiemogelijkheden als investeert u in een goede isolatie. Tot slot is het mogelijk dat uw gemeente of provincie een plaatselijke subsidie aanbiedt. Benieuwd of dit in uw gemeente ook het geval is? Doe dan snel een subsidiecheck op energiesubsidiewijzer.nl.


Voordelen van dubbel glas

In deze video leert u meer over de grote voordelen van dubbel glas.


Btw-tarief glaszetter 2021: verlaagd tarief van 9%?

Als u investeert in isolatieglas, dan betaalt de glaszetter in 2021 een verlaagd btw-tarief van 9%. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat uw huis minimaal 2 jaar oud is, en dat u gebruik maakt van de glasservice van een glaszetter. Wilt u de beglazing zelf kopen bij de glashandel en daarna zelf plaatsen, dan betaalt u over de materialen wel gewoon 21% btw.

Meer weten over het btw-tarief voor glaszetters in 2021? Lees dan verder op belastingdienst.nl.


Recente opdrachten


Dubbel glas plaatsen in Nijmegen
Glas vervangen in Arnhem
Isolatieglas plaatsen in Apeldoorn
Enkel glas vervangen in Ede
Triple glas aanbrengen in Doetinchem
Glas repareren in Harderwijk
Veiligheidsglas plaatsen in Tiel
HR++ glas plaatsen in Wageningen
Glasschade herstellen in Zutphen
Driedubbel glas plaatsen in Wijchen

Glaszetter Nijmegen

Glaszetters inschakelen: de voordelen

Of het nu gaat om een glas reparatie of het vervangen van uw enkel glas: het is altijd aan te raden hiervoor een ervaren glaszetter in te schakelen.

Waarom?

Het belangrijkste voordeel is de garantie: glaszetters geven tot 15 jaar garantie op materiaal en montage! Bovendien weet u zeker dat de klus zo snel mogelijk afgerond is en dat het glas correct geplaatst is en niet gaat barsten. Als u een glaszetter inschakelt weet u bovendien zeker dat deze werkt met veilige materialen die voldoen aan alle eisen. Meer hierover leest u op politiekeurmerk.nl en nen.nl.

Glaszetter Nijmegen gezocht? Gratis offerte ontvangen!

Wilt u gebruik maken van de glasservice? Vraag dan een gratis offerte aan en kom snel in contact met een glaszetter in uw regio. Maakt u gebruik van de spoedservice dan staat er al binnen een half uur een vakman bij u voor de deur. Zo is de schade zo snel mogelijk hersteld en kunt u weer verder met uw dag.

Start nu uw gratis offerteaanvraag! Deze is helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Zo weet u zeker dat u profiteert van de laagste prijzen!

Gratis glaszetter offerte ontvangen!