Voorzetramen plaatsen?

Kom snel in contact met een glaszetter uit uw regio!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Voorzetramen

Wanneer uw woning voorzien is van enkel glas, heeft uw huis geen goede isolatie. Dit kan verholpen worden door het plaatsen van dubbelzijdig glas. Dubbel glas kan echter erg in prijs oplopen, en het installeren is tijdsintensief. Voorzetramen vormen een goed alternatief voor dubbel glas. Door de relatief eenvoudige installatie, worden de kosten beperkt en bent u hier ook weinig tijd aan kwijt. Daarnaast schelen voorzetramen in de kosten, doordat er geen aanpassingen nodig zijn aan uw huidige sponningen en kozijnen. Benieuwd naar de prijs?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt een gratis en vrijblijvende offerte van een glashandel in uw regio. Meer weten over voorzetramen? Lees dan verder: op deze pagina krijgt u meer informatie over de prijzen en leest u hoe ze geplaatst worden.

Installatie

Het plaatsen van voorzetramen voor meer isolatie, is een eenvoudig proces. Dit is tevens de oorzaak van de lagere kosten in vergelijking met dubbel glas. De voorzetramen kunnen rechtstreeks op uw kozijnen worden geschroefd. Hierdoor worden de prijzen voor het plaatsen sterk verminderd. Daarnaast is het mogelijk de voorzetramen te plaatsen met behulp van scharnieren of knevels. Deze maken het makkelijk de ramen te monteren en demonteren, maar brengen meer kosten met zich mee. Bij de installatie wordt tevens rekening gehouden met het uiteindelijke resultaat en de bijbehorende details. Zo is het niet geoorloofd om voorzetramen te plaatsen op monumentale gebouwen. Een oplossing is dan om de ramen aan de binnenzijde te plaatsen.

Prijzen

De prijzen voor voorzetramen verschillen per leverancier. Over het algemeen kosten voorzet ramen, van goede kwaliteit en hoge isolatie tussen de € 40,00 en € 80,00 per vierkante meter. Hier komen de plaatsingskosten nog bovenop. Bepalende elementen die het verschil maken in prijzen, zijn ten eerst de keuze voor warmte reflecterende coating of niet. Voorzetramen met coating zijn duurder, maar leveren wel extra isolatie en daardoor besparing op de energiekosten. Een tweede bepalende factor voor de prijs is de vorm van ophanging. Voorzetramen die door middel van scharnieren of knevels zijn geplaatst, hebben een hogere prijs dan degene die direct op het kozijn worden geschroefd. Ten derde is het doel van de ramen bepalend voor de prijs. Voorzetramen die geschikt zijn voor geluidsisolatie, die brandwerend werken, of geplaatst zijn als inbraakpreventie brengen meer kosten met zich mee dan de standaard variant. Gemiddeld moet u bij voorzetramen denken aan de volgende prijzen:

Soorten glas U Waarden Kosten per vierkante meter
Enkel glas u = 5,8 € 65,00
voorzetraam met coating u = 2,0 € 145,00
Voorzetraam zonder coating u = 2,8 € 120,00

Voordelen

Voorzetramen vormen een voordeel voor elk pand, van zomerhuisje tot monumentaal gebouw. Vanwege het verhogen van de isolatie waarde, bespaart u tot wel 40% op stookkosten, en bent u door deze vorm van isolatie ook nog eens actief milieuvriendelijk. Daarnaast werken voorzetramen uitstekend als isolatie van geluid. Door het extra paneel en de luchtruimte die hiertussen ontstaat wordt het geluid van de straat sterk verminderd. Met voorzetramen heeft u daarom dankzij de hoge mate van geluid isolatie meer rust in huis. Daarnaast is een voorzetraam brandvertragend en werkt deze preventief tegen inbraken. Daarnaast kunnen voorzetramen gebruikt worden als weer- en windbeschermer van glas-in-lood panelen. Alle ramen zijn verkrijgbaar in verschillende soort, afmetingen, kleuren en vormen. Onze voor- en achterzetramen kunnen dan ook geplaatst worden in een scheve, ronde, boog en spitsboogvariant, in buikramen, eclips- en toogramen. Naast alle bovengenoemde voordelen kunt u door het plaatsen van voorzetramen uw huis goed laten ventileren. Een goede ventilatie is belangrijk voor een goed leefklimaat, en hier draagt u met voorzetramen aan bij.

Aanvullende mogelijkheden

Naast bovenstaande mogelijkheden in variatie en vorm, is het mogelijk speciale typen voorzet ramen voor u te produceren. Mogelijke variaties zijn het maken van borstpanelen, windschermen of balkonschermen. Deze zullen, na goed overleg tussen u als klant en de ontwerper, volledig naar uw wensen worden vervaardigd. Heeft u interesse in het installeren van een voorzetraam? Wilt u een hogere isolatie van uw huis, maar heeft u niet genoeg budget voor dubbele beglazing? Vul dan het contactformulier op onze website in. Onze medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met u op, om een afspraak te maken voor een vrijblijvende offerte.

Start de gratis offerteaanvraag