Zonwerend glas plaatsen?

Kom snel in contact met een glaszetter uit uw regio!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Zonwerend glas

Er zijn verschillende methodes om de zon buiten te houden. Zo kunt u kiezen voor zonwerende gordijnen of bijvoorbeeld een zonnescherm. Er bestaat ook een methode die minder bekend is, namelijk zonwerend glas. Beglazing met een zonwerend karakter is warmtewerend en zorgt ervoor dat de warmte van de zon buiten blijft, maar u wel kunt genieten van het licht. Bij andere methodes zit u vaak meteen in het donker, dit is bij zonwerend glas dus niet zo. Wilt u advies of meer informatie over zonwerend glas?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo spoedig mogelijk een gratis offerte van een glaszetter in uw regio. Meer weten over zonwerend glas? Op deze pagina leest u meer over de werking en leest u meer over de grote voordelen.

Warmtewerend

Zonwerend glas zorgt ervoor dat de warmte van de zon in de zomer buiten blijft en is dus warmtewerend. Het laat het licht wel door, maar de warmte niet. Doordat het isolatieglas warmtewerend is zorgt ervoor dat u uw woning minder hoeft te koelen, wat u weer scheelt in de energiekosten. Warmtewerend glas is onzichtbaar en zorgt er dus voor dat u geen middelen die zichtbaar zijn hoeft toe te passen. Bij bijvoorbeeld grote glazen kan het erg mooi zijn om warmtewerend glas te gebruiken, doordat alleen het glas zichtbaar is en verder geen zonwerende materialen.

Isolerende eigenschappen

Zonwerend glas heeft isolerende eigenschappen. Zo zorgt het er in eerste instantie voor dat de warmte van de zon buiten blijft, wat vooral in de zomer prettig is. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat warmte binnen blijft in de winter. Hierdoor scheelt het op alle fronten op uw energierekening. De isolatiewaarde van het zonwerend isolatieglas komt doordat één van de bladen van isolatieglas is voorzien van een zonwerende coating. Thermopane staat bekend om het isolerende karakter, wat het dus ook zeer geschikt maakt voor een klus als deze. Als u meer wilt weten over de isolatiewaarde van het zonwerende isolatieglas, dan helpt onze glaszetter u graag verder.

Voor elke glassoort?

Zonwerend glas is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. In alle gevallen wordt voor zonwerende beglazing hoog rendement glas gebruikt, waarbij er een zonwerende laag is aangebracht, zoals bijvoorbeeld HR+++ of Thermopane. Het is dus niet zo dat elke glassoort geschikt is voor het gebruik als zonwerende beglazing. In het geval van raamfolie, kan dit wel worden toegepast op alle soorten ramen. Het hangt ervan af welke soort beglazing het is of de folie aan de binnen- of buitenkant van de ramen geplaatst moet worden. Onze glaszetter kan u meer vertellen over welke glassoorten geschikt zijn.

Functionaliteit en alternatieven

Zonwerend glas is overal toepasbaar, zowel in uw woning als op kantoor. Daarnaast kan het op maat gemaakt worden. Niet alleen kunt u kiezen voor warmtewerend glas, u kunt ook kiezen voor raamfolie die warmtewerend is. Doordat er verschillende alternatieven zijn om uw glas zonwerend en warmtewerend te maken, is het verstandig om advies te vragen aan een glaszetter. Hij kan u meer vertellen over het buiten houden van de warmte in de zomer en het binnenhouden van de warmte in de winter.

Prijzen

De prijzen voor beglazing met een zonwerend karakter verschillen, doordat er verschillende methodes zijn om beglazing zonwerend te maken. De prijzen zullen rond de tachtig euro per m2 liggen, al kan dit dus verschillen van de prijzen die u te zien krijgt. Deze prijzen zijn namelijk alleen voor de beglazing zelf. Dit moet ook nog geplaatst worden, waarvoor u ook moet betalen. Daarnaast zal alleen raamfolie goedkoper uitvallen dan een compleet zonwerend isolatieglas. Bij ons kunt u offertes vergelijken, doordat u een gratis en vrijblijvende offerte aan kunt vragen. Neem daarom nu contact met ons op.

Direct contact

Bent u op zoek naar een methode om de warmte buiten de deur te houden? Of wilt u meer over warmtewerend glas weten? Onze glaszetter geeft u graag advies en informatie over de verschillende methodes voor warmtewerend en zonwerend isolatieglas. Hij kan u alles vertellen over de functies, de alternatieven zoals folie en het op maat laten maken tegen lage prijzen. Bent u nieuwsgierig geworden naar beglazing met een warmtewerend karakter? Neem dan nu contact met ons op. Bij ons ontvangt u een gratis en vrijblijvende offerte.

Start de gratis offerteaanvraag