HR+++-glas plaatsen?

Bel voor direct contact met een glazenzetter bij u in de buurt!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

HR+++ glas

In het jaar 1959 is het glas door een Engelse firma ontworpen zoals wij het vandaag de dag nog kennen. Sindsdien hebben de glassoorten zich steeds verder ontwikkeld en is er tegenwoordig al HR+++. Deze glassoorten bestaan uit 3 glasplaten naast elkaar en laten bijna geen warmte of koele lucht uit de woning ontsnappen. Hierdoor bent u een stuk minder geld kwijt aan het warm of koel houden van uw woning.

Start gratis offerteaanvraag!

U krijgt hierna zo snel mogelijk een gratis prijsopgave zonder verplichtingen. We vertellen u op deze pagina meer over de voordelen van driedubbel glas. U krijgt ook een indicatie van de kostprijs en leest waar u rekening mee moet houden.

Driedubbelglas

HR +++ is een raam dat bestaat uit 3 glasplaten. Dit werkt extra isolerend ten opzichte van enkel-, dubbel-, HR- en HR ++ glas. HR ++ is een isolatieraam dat bestaat uit twee glasplaten die bewerkt zijn met een speciale warmtereflecterende coating dat isolerend werkt. Naast de warmtereflecterende coating zit er tussen de twee glasplaten ook nog een speciaal gas dat de warmte binnen houdt. Bij het HR +++ is dat precies het zelfde, alleen bestaat deze uit 2 glasplaten in plaats van 3. De buitenste platen zijn bewerkt met een speciale warmtereflecterende coating en tussen de platen zit ook een speciaal edelgas dat de warmte in huis houdt. Dit edelgas dat tussen de glasplaten zit gespoten is meestal Argon gas.

Extra isolerend

Het HR +++ isolatieglas werkt zo goed dat het twee keer zo goed isoleert dan regulier dubbelglas. U bespaart daarom ook dubbel zoveel als dat u bij dubbelglas doet. Met dubbelglas bespaart u namelijk €140,- per jaar op uw energierekening, met HR +++ bespaart u wel tot €280,- per jaar. Dat is aanzienlijk veel, u verdient uw investering vanzelf terug. U betaalt €120,- per m² als u de ramen zelf plaatst.

Geluidswerend

Een groot voordeel van HR+++ is dat het ook geluidswerend werkt. De geluidsisolatie is zeer goed en u zult weinig last hebben van het geluid van buiten. Dat is ideaal als u vlak bij een drukke weg woont of ergens midden in een grote stad. De geluidsisolatie werkt ook andersom. Het geluid dat u maakt, als u uw muziek misschien hard hebt staan of als u bijvoorbeeld een muziekinstrument speelt, wordt buiten minder goed gehoord als dat u dat bij dubbel of enkelglas het geval is.

Voor- en nadelen

Er zitten veel voordelen aan HR +++ maar er zitten ook enkele nadelen aan. Het glas plus plaatsing is namelijk relatief duur vergeleken met het HR ++. De kosten voor het plaatsen van HR ++ bedraagt €80,- per m² terwijl HR +++ €120,- per m² is. Uw kozijnen moeten stevig genoeg zijn omdat het glas erg zwaar is. Een ander nadeel van HR +++ is dat het zo goed isoleert, dat het ook de warmte van de zon niet binnen laat. De voordelen van het glas is dat het zeer goed isoleert en de kou buiten laat en de warmte binnen houdt, en anders om voor in de winter. U hoeft bijna niet meer te stoken want het blijft lekker in uw woning. Daarom betaalt u minimaal aan stookkosten.

Geschikte kozijnen

Het HR +++ glas is door de drie glasplaten erg zwaar, wel 10 kilo zwaarder per m² dan regulier dubbelglas. Niet alle kozijnen zijn geschikt om dit gewicht te dragen. Het is daarom van belang dat u de juiste kozijnen heeft voordat de ramen laat plaatsen. In alle nieuwbouw woningen wordt hier al rekening mee gehouden en is het moegelijk om HR +++ te laten plaatsen.

Prijzen

De prijzen voor HR +++ liggen hoger dan voor HR ++. HR ++ glas is namelijk €80,- per m² terwijl HR +++ €120,- per m² is. Het is een heel bedrag en daarom ook een hele investering om gelijk uw hele woning ervan te voorzien. Het is daarom ook mogelijk om bepaalde ramen alleen te vervangen door HR +++. Dat scheelt u in de kosten en toch bespaart u veel geld op uw energierekening.

Offerte

Bent u benieuwd naar de prijzen voor het vervangen van een aantal ramen of voor het vervangen van alle ramen? Vraagt u dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan . U zult vervolgens een offerte terug krijgen met de prijzen voor het vervangen van uw ramen. Het is een hele overstap en u zult opkijken van de energierekening die een stuk lager zal zijn.

Start de gratis offerteaanvraag