Dubbel glas lek?

Vind snel een glazenzetter voor uw glasreparatie!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Dubbel glas lek

Een lek in uw dubbel of isolatie glas kunt u herkennen doordat er condens ontstaat tussen de twee glasplaten. Is dit het geval, dan is de droge lucht of edelgas ontsnapt en zal het raam niet meer goed isoleren als voorheen. Er zijn een aantal zaken waardoor er een lek kan ontstaan. De condens die is ontstaan tussen de glasplaten is niet te verwijderen en de enige mogelijkheid om de isolatiewaarde weer terug te krijgen is door nieuw dubbel glas te laten plaatsen.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo vlot mogelijk een gratis offerte: helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Hieronder staan de belangrijkste oorzaken van een lekke ruit. Is de schade ontstaan door een slechte plaatsing, dan hebt u vaak recht op garantie!

Onvoldoende onderhoud

Het is belangrijk dat u de ramen goed onderhoud, het komt namelijk voor dat het lek is ontstaan doordat ze slecht zijn onderhouden. Het is van belang dat u zowel uw ramen als uw kozijnen goed onderhoud. De houten kozijnen kunnen gaan rotten waardoor het raam aangetast kan worden. Vraag daarom bij het zetten van nieuwe ramen welk onderhoud er nodig is om uw ramen en kozijnen te beschermen. Zijn uw ramen en uw kozijnen aangetast, dan is het verstandig om deze gelijktijdig te laten vervangen.

Einde van levensduur

Dubbel glas– of een isolatieraam hebben een lange levensduur die op kan lopen tot maximaal 30 jaar. Het raam kan echter na 10 jaar al gaan slijten. Daarom geven de meeste fabrikanten de eerste 10 jaar garantie op de ramen. Wanneer de ramen het einde van hun levensduur bereiken is het verstandig om ze te gaan vervangen. De ramen zullen uw woning namelijk minder goed isoleren als nieuwe ramen dat doen. Want een lagere isolatie waarde betekent dat u hogere stookkosten heeft.

Uw dubbel glas lek?

Hebt u een isolatieraam of dubbel glas dat lek is, dan hebt u een onafhankelijke expert nodig die voor u kan kijken wat de oorzaak van het lek is. Ligt het aan de montage of komt het door een fabricagefout? Een glaszetter kan dit voor u bekijken, waardoor u weet waar de oorzaak ligt. Hebt u de ramen al langer dan 10 jaar, dan kunt u het beste nieuwe ramen aanschaffen. De garantie van het glas is namelijk na 10 jaar verlopen. Valt het nog wel binnen de garantieperiode, dan staat u in uw goedrecht om nieuwe ramen te claimen bij de glaszetter of de fabrikant, afhankelijk van de oorzaak.

Fabrieksfout

Het komt ook wel eens voor dat er in de fabriek al een fout is gemaakt waardoor het isolatie glas niet aan de verwachtingen zal voldoen. Het kan gaan lekken binnen de garantieperiode. Een glaszetter kan voor u vaststellen dat het daadwerkelijk om een productie fout gaat of om een verkeerd geplaatst raam. Gaat het om een lek dat door een productie fout gekomen is, dan krijgt u van de fabrikant nieuw dubbel glas aangeleverd. In sommige gevallen krijgt u ook een deel voor de plaatsing van het nieuwe raam vergoedt, dit is echter in veel gevallen maar een deel van de kosten.

Raam vervangen

Is uw bubbel of isolatieglas na de garantieperiode gaan lekken en is er condens ontstaan tussen de glasplaten, dan hebt u nieuwe ramen nodig. Het isolerende effect is niet meer volledig omdat het edelgas of de droge lucht is ontsnapt. Het is daarom verstandig om nieuwe ramen te laten plaatsten om de isolatiewaarde weer te optimaliseren. Vraag nu een offerte aan.

Verkeerd geplaatst

Het komt voor dat een glaszetter een fout heeft gemaakt bij het zetten van uw ramen. Het glas zal dan binnen 10 jaar kapot gaan waardoor u het vervangen van het raam kunt verhalen op de glaszetter. Zij zullen nieuw dubbel glas bij u komen installeren.

Start de gratis offerteaanvraag