Isolatieglas laten plaatsen?

Vind snel een glazenzetter in de buurt!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Isolatieglas

In de huidige tijd van een slechte economie en een stijging van de prijzen, wilt u er zeker van zijn dat u nergens geld op weggooit. Toch kan in een groot aantal huishoudens nog veel bespaard worden op energie- en stookkosten. Door uw huis beter te isoleren, zorgt u ervoor dat de warmte binnenshuis blijft, en uw cv-kosten beperkt. Isolatieglas is hiervoor dé geschikte methode.

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijgt u zo snel mogelijk een gratis prijsopgave op maat: helemaal vrijblijvend. Meer weten over de voordelen en werking van isolatieglas? Lees dan verder! U vindt op deze pagina ook een handig overzicht van de gemiddelde prijzen.

Werking van isolatieglas

Isolatieglas heeft een sterk isolerende werking, doordat twee (of zelfs drie) glasplaten op korte afstand van elkaar geplaatst worden met een kleine luchtdichte ruimte (spouw) ertussen. In deze ruimt wordt bij gewoon isolatieglas droge lucht gespoten. Het verminderen van de luchtcirculatie(convectie) dat hiervan het gevolg is, leidt tot een stabielere temperatuur binnenshuis en een vermindering van warme lucht die naar buiten ontsnapt.

Naast standaard isolatieglas is er HR+ + glas, een glassoort waarmee u uw huis nog beter kunt isoleren. Bij HR++ beglazing is de spouw niet gevuld met droge lucht, maar met een gas met grote thermische eigenschappen. In de meeste gevallen is dit het edelgas argon. Daarnaast is een HR++ ruit voorzien van een flinterdunne isolerende metaal laag.

Prijzen isolatieglas

De prijzen voor isolatieglas verschillen naar gelang hoe sterk de glazen het huis isoleren. Daarnaast is het afhankelijk van de staat van uw kozijnen en de dikte van uw sponningen, of het glas zonder extra kosten gezet kan worden. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen van isolatieglas in Nederland.
 

Soort beglazing Prijs per m2
Standaard isolatieglas € 30,00
HR € 45,00
HR+ € 50,00
HR++ € 55,00
6 – 6 mm € 47,00

Overweegt u uw huis beter te isoleren, maar raakt u verstrikt in de mogelijkheden, variaties en prijzen? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om u van deskundig advies te voorzien. Door jarenlange ervaring zijn zij in staat om u te helpen bij het maken van de beste keuze. Daarnaast stellen zij natuurlijk graag een vrijblijvende offerte voor u op. U kunt tevens een offerte aanvragen op deze website, door het formulier hiernaast in te vullen. Wilt u uw woning beter isoleren, besparen op uw energiekosten, en kijkt u uit naar een stabiele temperatuur binnenshuis, kies dan voor isolatieglas en kom langs!

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van beglazing wordt gemeten in een U-waarde. Dit is een maat die wordt gebruikt voor materiaal waarbij je geen tot weinig variatie hebt in dikte. Voor de U-waarde geldt dat hoe lager het getal is, hoe beter de ramen het huis isoleren.

Zo heeft enkel glas een U-waarde van 5.7, heeft standaard isolatieglas een U-waarde van 2.6, en heeft HR glas een isolatiewaarde van 1.1. Hiermee wordt aangetoond dat Hoogrendements ramen (HR) het huis 5 keer beter isoleren dan ramen van enkel glas. Dit leidt tot een gemiddelde besparing van zo’n € 200,00 per jaar.

Kiezen voor HR++ glas?

Als u overweegt uw huis beter te isoleren, moet u een keuze maken tussen de verschillende vormen van isolatieglas. Hiervoor is het van belang de voor- en nadelen van der verschillende variaties af te wegen. In principe betekent dit een afweging van prijzen en besparingen (in hoeverre isoleren de ramen uw huis beter).

Wanneer u ervoor kiest om standaard isolatieglas te plaatsen, dan bent u in verhouding een klein bedrag kwijt. De isolatiewaarde van deze dubbele beglazing is echter zeer laag, wanneer deze vergeleken wordt met andere glassoorten en hun isolerende werking. De aanschaf van HR++ daarentegen, is een eenmalige grote kostenpost, maar deze investering wordt binnen twee jaar terugverdiend op de beperking van energie- en stookkosten, doordat de glazen uw woning erg goed isoleren.

Start de gratis offerteaanvraag