Mat glas monteren?

Kom snel in contact met een glaszetter uit uw regio!

Bel: 088 444 7684


Nu bereikbaar.

Mat glas

Er zijn ruiten die niet doorzichtig zijn, of voor een gedeelte. Zulke ramen noemen we mat glas. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt om de privésfeer te behouden maar daarnaast wordt het ook vaak ingezet vanwege het bijzondere uiterlijk dat het met zich mee brengt. Benieuwd naar de prijs van mat glas?

Start gratis offerteaanvraag!

Onder mat glas zijn er verschillende soorten: hierover leest u alles op deze pagina. U kunt deze ruiten aanschaffen met een hoge isolatiewaarde, maar ze zijn eveneens beschikbaar met geluids- en brandwerende eigenschappen.

Op kantoor of in huis

Mat glas wordt door bedrijven vaak gebruikt om een afscheiding te creëren. Het licht wordt gewoon doorgelaten maar tegelijkertijd, omdat mat glas niet doorschijnend is, biedt het een uitstekende afzondering. Mat glas kan ook goed van pas komen in uw woning. U kunt het bijvoorbeeld installeren in bepaalde delen van het huis, zoals de keuken of uw badkamer. Hiermee kunt het moderne beeld van interieur verwerkelijken. De beglazing is een ideaal voor bijvoorbeeld een deur, tafelblad, lichtbak, achterwand van de keuken of scheidingswand.

Een matte beglazing is op vele manieren te vervaardigen:

  • Glasetsen
  • Wanneer u in het bezit van normale beglazing en u wilt er matte glazen van maken? Dan word dit meestal gedaan door dit met zuur te etsen. Glasets bestaan dan ook uit een dikke materie met zuur. Zodra ets met glaswerk in contact komt levert dat een beschadiging op, dit levert mat glas op.

  • Zandstralen
  • Er kan ook gebruik gemaakt worden van zandstalen, dit werd in het verleden vaak gedaan. We raden aan dit alleen bij nieuw glas te laten doen, dit wordt namelijk uitgevoerd door de leverancier. Als u al bestaande glazen heeft dan moet het op worden gestuurd naar de fabriek, dit brengt vanzelfsprekend ook extra kosten met zich mee.

  • Diverse folies
  • Een voordelige manier van een mat effect aan brengen op uw ruiten is door een bepaald folie aan te brengen. Dit kunt u uitstekend doen bij de beglazing die u nu heeft. Het effect gaat minder lang mee wanneer u werkt met folie, dan wanneer u gebruik maakt van een andere manier.

Meer informatie

Mat glas bezit eigenschappen die u kunt vergelijken met zonwerende beglazing. Als u geïnteresseerd bent, maar net wat meer informatie wenst, neem dan contact met ons op via het offerte formulier dat u vindt op onze website. Wij zijn u graag van dienst!

Start de gratis offerteaanvraag