Verlaagde btw-regeling

Het is afgesproken dat de 6 procent btw-regeling wordt verlengd met een half jaar. Dit is afgesproken door het kabinet en bevriende oppositie, tijdens het overleg over de begroting van 2015. In eerste instantie zou de lage btw-regeling gelden tot 1 maart 2014, maar deze is tot juli 2015 verlengd. De periode wordt nu voor de tweede keer verlegd. Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) heeft in een reactie gezegd: “Het is belangrijk dat wij ook onze betrokkenheid daarbij laten blijken.”

Update 2020
Het verrichten van schilderwerk valt in het 9% BTW tarief wanneer de woning ouder is dan 2 jaar. De actuele regeling vindt u op Belastingdienst.nl.

Bouwend Nederland verrast

Door de afspraken van het kabinet is bouwend Nederland erg verheugd dat het lage btw-tarief wordt verlengd met een halfjaar. Een woordvoerder zei ook dat ze er erg blij mee waren en dat ze er een jaar lang voor hebben gepleit. Volgens hem is de maatregel hard nodig omdat de bouw er nog lang niet is. Ook zei de woordvoerder dat het aantal banen aan het afnemen is. De bouw is nog niet uit de crisis, daarom kunnen ze hierdoor de opdrachtgevers aan te zetten tot renovatie, woningen energiezuinig maken, verduurzamen etc. Deze regeling levert niet alleen werk op voor aannemers, maar het heeft ook voor ongeveer 20.000 banen gezorgd.

Installatiebranche

Ook de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche is blij met de verlenging van het lage btw-tarief. De organisatie verwacht dat er hierdoor veel woningbezitters en woningcorporaties energiebesparende maatregelen zullen nemen. Waar menig huishouden met renovatieplannen hun werkzaamheden eerst overwogen deze zelf te doen, door de verlenging van het lage btw-tarief zullen ze toch meer gebruik maken van professionals.

Plannen voor vervangen van glas?

Heeft u plannen om uw glas te vervangen? Ook het vervangen van alle glassoorten vallen onder deze lage btw-regeling. Naast het vervangen van glas worden ook vooral de badkamer, woonkamer en keuken onder handen genomen. Men denkt vaak dat glas alleen in kozijnen geplaatst kan worden, maar ook in badkamers, woonkamers en keukens wordt er gebruik gemaakt van glas.