Glaszetter in Papendrecht nodig?

24/7 spoedservice! Dezelfde dag aanwezig!

Bel: 085 005 0267


Nu bereikbaar.

Glaszetter Papendrecht

Voor al uw glaswerken, schakelt u het beste een glaszetter uit Papendrecht in. U profiteert van een uitstekende glasservice, met een garantie op glas én montage. Bovendien weet u zeker dat de ramen correct geplaatst zijn, zodat u verzekerd bent van de beste veiligheid en isolatie. Op zoek naar een glaszettersbedrijf?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte in uw mailbox. Zo weet u zeker dat u profiteert van een scherpe prijs!

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van glaszetters. U vindt hier duidelijke informatie over de kosten en we geven u praktische bespaartips, zodat u nooit te veel betaalt!

Dezelfde dag aanwezig!

Bij spoed is de glaszetter dezelfde dag bij u voor een glasreparatie.

24/7 spoedservice

De glasservice is 24/7 bereikbaar, ook in avonden en weekenden.

15 jaar garantie!

U krijgt tot wel 15 jaar garantie op zowel het glas als de montage!

Glasschade? 24-uurs glasservice!

Heeft u glasschade? Maak dan gebruik van de 24 uurs glasservice, zodat de schade zo snel mogelijk hersteld wordt. Direct een glaszetter nodig?

Bel naar 085 005 0267!

U komt direct in contact met een beschikbare glaszetter uit de regio Papendrecht. Dezelfde dag kan hij ter plaatse zijn om de schade te repareren, ook in weekenden en avonduren. De vakman ruimt eventuele scherven voor u op en zorgt ervoor dat uw raam nog voor u naar bed gaat vervangen of gerepareerd is. Zo voorkomt u inbraak, vandalisme en warmteverlies.

Bel: 085 005 0267

Nu bereikbaar.


Wat doet een glaszetter in Papendrecht?

Een glaszetter houdt zich bezig met het plaatsen en vervangen van glas. Hierbij geeft hij u ook een persoonlijk advies met betrekking tot de verschillende glassoorten. Hij weet als geen ander welke glassoort de beste keuze is voor uw persoonlijke situatie en zo weet u zeker dat u straks flink gaat besparen op de energiekosten! Daarnaast zorgen glaszetters uiteraard voor veilig vervoer van de glasplaten en voeren ze de oude beglazing voor u af. Zo blijft u hier niet mee zitten!

Een glaszetter houdt zich grotendeels bezig met deze werkzaamheden:

 • Nieuw glas plaatsen
 • Glas vervangen
 • Glasschade repareren

Hieronder gaan we dieper in op deze belangrijkste werkzaamheden. Op zoek naar een glasbedrijf in Papendrecht? Start nu uw gratis offerteaanvraag!


1. Glas plaatsen

Het plaatsen van glas is uiteraard één van de belangrijkste werkzaamheden van een glaszetter. Zeker het plaatsen van dubbel glas is een klus die regelmatig voorkomt. Dubbel glas bestaat uit minimaal twee glasplaten, in het geval van HR-beglazing zit er ook een warmte werende coating op het raam en is de ruimte tussen de platen gevuld met gas. Dit zorgt voor veel minder warmteverlies, wat jaarlijks een besparing tot wel honderden euro’s kan opleveren.

Waarom gebruik maken van de glasservice in Papendrecht voor het plaatsen van glas?

U profiteert van garantie op glas én montage en weet bovendien zeker dat de ruit correct geplaatst is. Deze garantie vervalt in veel gevallen als u zelf gaat glaszetten.

2. Glas vervangen

Glasschade is niet de enige reden om ervoor te kiezen uw beglazing te vervangen. Veel mensen kiezen ervoor hun beglazing te vervangen om de isolatiewaarde te verhogen, en zo te besparen op de energiekosten.

De belangrijkste redenen om glas te vervangen:

 • Verbeteren van de isolatie
 • Verminderen vochtproblemen en condensvorming
 • Inbraakveiligheid vergroten
 • Woningwaarde verhogen

Het vervangen wordt gedaan door twee glaszetters. Zij snijden eerst de kitrand weg, en verwijderen daarna de glaslatten. Nu gebruiken ze een zuignap om de oude glasplaat uit de sponning te tillen: geen zorgen, deze nemen ze ook voor u mee, zodat u hier niet mee blijft zitten.

De vaklui maken de sponning schoon en vrij van oude verflagen en spijkers. Nu plaatsen ze de nieuwe glasplaat, op steunblokjes, in de sponning en maken ze het geheel af met de glaslatten en kitranden.

3. Glasreparatie

Glasschade herstel bestaat in de meeste gevallen uit het vervangen van de kapotte ruit. Alleen kleine scheurtjes zijn nog te repareren, maar ook in dat geval blijft de schade altijd zichtbaar.

Heeft u last van glasschade? De vakman komt de schade zo snel mogelijk herstellen. Zou u dit niet doen, dan heeft u een grotere kans op inbraak en vandalisme. Bovendien verliest u veel warmte, en gaat u niet gerust naar bed. Meestal heeft de glashandel de juiste glasplaat op maat op voorraad. Maar in sommige gevallen plakt de glaszetter de ruit af met een enkele glasplaat. Zo kunt u in ieder geval met een gerust hart naar bed.


Dubbel glas laten plaatsen door een glaszetter in Papendrecht?

Vind een vakman in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offerte ontvangen!Wat kost een glaszetter?

De kosten van een glaszetter beginnen vanaf €35,- tot €45,- per uur. Schakelt u een zelfstandig glaszetter in, dan kunt u rekening houden met relatief lagere vanafprijzen: rond de €35,- per uur. Grote glaszettersbedrijven zijn vaak duurder qua prijs, omdat zij meerdere medewerkers moeten betalen en natuurlijk de huur van een bedrijfspand moeten betalen. De kosten per uur beginnen in dat geval rond de €45,-.

De kosten hangen onder meer af van de locatie van de nieuwe ramen: op de begane grond glas vervangen is bijvoorbeeld voordeliger dan dubbel glas plaatsen op de eerste of zelfs tweede verdieping.

Uurtarief glaszetter 2024

Glaszetter Gemiddeld uurtarief vanaf*
Zzp’er €35,-
Groot glaszettersbedrijf €45,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanafprijzen, die per glaszettersbedrijf kunnen verschillen. De kosten verschillen aan de hand van de samenstelling, het type glas en de locatie van het glas. Voor een exacte prijsindicatie, vraag een gratis offerte aan.

Laat u al het glas in huis vervangen door dubbel glas? Om op die manier bijvoorbeeld de isolatie te verbeteren? Bij een appartement, dat gemiddeld een raamoppervlak van 15 m² heeft, liggen de vanafprijzen (inclusief montage) rond de €1.800,- tot €2.200,-. Hoe groter het huis, hoe groter het totale raamoppervlak en hoe hoger de kosten. Voor het vervangen van de ramen in een gemiddelde hoekwoning ligt de vanafprijs rond de €2.500,- tot €4.000,-.

Woningtype Raamoppervlak in m² Gemiddelde vanafprijzen*
Appartement 15 m² €1.800,- tot €2.200,-
Tussenwoning 20 m² €2.500,- tot €2.800,-
Hoekwoning 30 m³ €3.500,- tot €4.000,-
2 onder 1 kap 35 m² €4.400,- tot €4.900,-
Vrijstaande woning 50 m² €6.500,- tot €7.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanafprijzen inclusief materiaal- en arbeidskosten. We gaan uit van HR++-isolatieglas. Wilt u weten wat het vervangen van glas gaat kosten? Vraag dan een gratis offerte aan!

Glaszetters Papendrecht

Glas prijzen 2024

Naast de arbeidskosten, spelen ook de materiaalkosten een grote rol. Hoewel dubbel glas de voordeligste optie lijkt (vanaf €115,- per m²), heeft dit een relatief slechte isolatiewaarde, waardoor u uiteindelijk helemaal niet zo voordelig uit bent. Een glaszetter raadt in de meeste gevallen HR-beglazing aan: dit is kwalitatief isolatieglas. HR++-glas is de meest standaard soort beglazing, deze kosten zijn inclusief montage vanaf €130,- per m².

Heeft u veiligheidsglas nodig? Voor gehard glas beginnen de kosten vanaf €120,- per m² en gelaagd glas is verkrijgbaar vanaf €150,- per m². Hiermee is de kans op beschadigingen veel kleiner, doordat er bij glasschade geen scherven ontstaan.

Glassoort Gemiddelde vanafprijs per m²*
Dubbel glas €115,-
HR-glas €120,-
HR+-glas €125,-
HR++-glas €130,-
HR+++-glas €170,-
Melkglas Vanaf €70,-
Draadglas Vanaf €100,-
Gehard glas Vanaf €120,-
Zonwerend glas Vanaf €125,-
Gelaagd glas Vanaf €150,-
Glas-in-lood Vanaf €325,-
Brandwerend glas Vanaf €450,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanafprijzen inclusief montage. De prijzen verschillen afhankelijk van samenstelling, type glas en de locatie. Wilt u de exacte prijs weten? Vraag een gratis offerte aan!


Glasschade? Kom direct in contact met een voordelige glaszetter in Papendrecht!

Bel en maak gebruik van de 24 uurs glasservice!

Bel: 085 005 0267


Nu bereikbaar.


Keuzes die de prijs van een glaszetter beïnvloeden

De kosten van een glaszetter in Papendrecht zijn afhankelijk van een aantal keuzes die u maakt. Afhankelijk van deze keuzes, heeft u dus een invloed op de totaalprijs! Door hier rekening mee te houden, kunt u uw budget zo groot of zo klein maken als noodzakelijk is.

Belangrijke keuzes zijn het gebruikte materiaal, de glassoort, en ook het totaal te vervangen glasoppervlak. Daarnaast hangt de prijs ook af van de staat van de kozijnen, en of u deze eventueel ook moet vervangen.

Hieronder gaan we in op de belangrijkste keuzes die de prijzen beïnvloeden. Op zoek naar een glashandel in de buurt? Vraag een gratis offerte aan!

1. Het type glas

De keuze voor de beglazing neemt bijna de helft van het totaalbedrag in beslag. Het glas speelt dus een hele grote factor! Bij het maken van de juiste keuze raden we aan niet alleen te kijken naar de prijs van het glas zelf, maar ook naar de besparing die u daarmee doet op de energiekosten. Hoewel het plaatsen van dubbel glas heel voordelig lijkt, is dit in de praktijk juist een duurdere keuze. U bespaart veel minder geld op de energiekosten.

HR++ glas heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit wordt standaard in nieuwe kozijnen geplaatst. Wilt u ook uw kozijnen vervangen, dan kunt u eventueel overwegen om ook te investeren in HR+++ glas: dit isoleert nog beter, waarmee u nog meer op de energiekosten bespaart.

2. Totaal te vervangen glasoppervlak

Hoe groter het oppervlak te vervangen glas, des te hoger de kosten. Klinkt logisch. Maar het is goed om te weten dat veel glaszetters een kwantumkorting aanbieden. Deze glasservice houdt in dat de prijs per vierkante meter daalt, naarmate er meerdere vierkante meters glas vervangen worden! Laat u dus alle ramen in huis in één keer vervangen, dan bent u per vierkante meter voordeliger uit dan wanneer u kiest om de ramen stuk voor stuk te laten vervangen!

3. Locatie en bereikbaarheid

De locatie van uw woning en de glashandel in Papendrecht speelt een grote rol: de meeste glaszetters brengen namelijk voorrijkosten in rekening. Dit zijn kosten die u maakt nog voordat de glaszetter zijn werk heeft uitgevoerd. Hoe korter de afstand tussen u en de glashandel, des te lager de voorrijkosten.

Daar komt nog bij dat de bereikbaarheid van de ramen ook invloed heeft. Voor het vervangen van glas op de eerste of tweede verdieping heeft de vakman extra materiaal nodig, zoals een steiger. Deze kosten komen nog over de prijs heen, en daarom is het duurder dan het vervangen van glas op de begane grond.


Besparen op de glasservice in Papendrecht?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen!4. Uurtarief van de glaszetter

Elke glaszetter in Papendrecht bepaalt zijn of haar eigen uurtarief. Hierdoor kunnen de kosten enorm verschillen per glaszettersbedrijf. Hoe meer ervaren de glaszetter is, des te hoger de kosten. Bovendien geldt dat zelfstandige glaszetters (zzp’ers) vaak betaalbaarder zijn dan grote glasbedrijven.

5. Wel of geen spoedtoeslag?

Bij glasschade is het belangrijk om gebruik te maken van de 24 uurs glasservice in Papendrecht, zodat de schade direct hersteld wordt. Het is wel goed om te weten, dat je in dat geval een spoedtoeslag betaalt. De hoogte van deze toeslag verschilt per bedrijf, maar ligt gemiddeld tussen de 15% en 25% van het totaalbedrag.

6. Wel of geen nieuwe kozijnen?

Bij het vervangen van beglazing is het soms noodzakelijk om nieuwe kozijnen te plaatsen. Dit is het geval als uw houten kozijnen verrot zijn, of als de oude kunststof kozijnen niet breed genoeg zijn voor de gewenste driedubbele beglazing.

Heeft u nieuwe kozijnen nodig, dan ligt de prijs uiteraard een stuk hoger. De keuze voor houten of kunststof kozijnen speelt hierbij ook een grote rol.

Glas vervangen: wat zijn de mogelijkheden?

Wilt u een glashandel uit Papendrecht inhuren voor het plaatsen of vervangen van glas? Dan geeft de glazenzetter u een persoonlijk advies met betrekking tot de glassoort. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Er zijn verschillende glassoorten om uit te kiezen:

 • Dubbel glas: twee glasplaten met een spouw gevuld met lucht
 • Isolatieglas: twee glasplaten waarbij de spouw gevuld is met edelgas
 • Veiligheidsglas: verkleint de kans op inbraak en verwondingen

Hieronder leest u meer over de voor- en nadelen van de verschillende glassoorten.

Dubbel glas plaatsen

Het plaatsen van dubbel glas wordt eigenlijk alleen nog in de vervangingsmarkt gedaan. In het verleden was dubbel glas een goede manier om het huis beter te isoleren, maar sinds de komst van isolatieglas is dubbel glas eigenlijk achterhaald. De kosten liggen rond de €115,- per m² (inclusief montage) en de isolatiewaarde is 2,8. Hoe lager deze waarde, des te beter. Hoewel het nog een stuk beter is dan de isolatiewaarde van enkel glas (5,8), is het niet meer te vergelijken met isolatieglas.

Isolatieglas

Isolatieglas is hetzelfde principe als dubbel glas: het zijn twee glasplaten, met daartussen een spouw. Bij HR-glas is deze spouw gevuld met gas, die warmteverlies voorkomt. Ook is er een warmtewerende coating aangebracht, die nog meer warmte tegenhoudt.

Isolatieglas is verkrijgbaar in verschillende gradaties:

 • HR+: heeft een isolatiewaarde van 1,3 tot 1,6 en heeft een vanafprijs van €125,- per m².
 • HR++: heeft een isolatiewaarde van gemiddeld 1,1 en de vanafprijs is €130,- per m².
 • HR+++: dit heeft een gemiddelde isolatiewaarde van 0,5 tot0,9, en begint vanaf €170,- per m².

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas heeft twee belangrijke doelen. Het eerste doel is inbraak voorkomen. Door de manier waarop het geproduceerd is, is de kans op inbraak stukken kleiner dan bij standaard dubbel glas. Het tweede doel is verwondingen voorkomen. Bij sommige soorten veiligheidsglas ontstaan er helemaal geen scherven. Bij bijvoorbeeld gelaagd glas en draadglas blijven de twee glasplaten aan elkaar kleven, ook als er beschadigingen ontstaan. Bij gehard glas ontstaan er duizenden gladde stukjes, waardoor niemand zich kan verwonden.


Ervaringsverhaal: enkel glas vervangen door triple glas

Albertine vertelt in deze vlogvideo wat haar ervaringen zijn met het laten vervangen van het enkel glas door triple glas in haar woning.


Wat te doen bij glasschade?

Komt u na een avond stappen thuis naar een gebroken ruit? Ga niet zomaar slapen met een gat in het raam: dit vergroot de kans op vandalisme en inbraak. Maak gebruik van de 24 uurs service: binnen een half uur staat er dan een vakman bij u op de stoep om de schade te herstellen.

Neem foto’s voor de verzekering en probeer de glasscherven alvast voorzichtig op te ruimen zodat niemand zich hieraan kan verwonden. Lukt dat niet? Geen zorgen: de glaszetter kan dit voor u doen.

Als u een glasverzekering hebt, dan kan de glaszetter de schade rechtstreeks afhandelen met uw verzekeraar. Zo heeft u zelf geen last van ellenlange procedures en voorschriften, en hoeft u de rekening niet eens eerst zelf te betalen!

Besparen op de kosten van de glashandel? Handige tips!

Wilt u glashandel uit Papendrecht inhuren zonder te veel betalen? Geen zorgen. Er zijn verschillende manieren waarop u op de kosten kunt besparen! Hieronder lichten we er een paar toe:

 • Kies een lokale glashandel: zo zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk en bespaart u op de kosten!
 • Kies voor betaalbaar glas: houd niet alleen rekening met de prijs maar ook met de besparing die u hiermee doet.
 • Schakel een vakman in: zo weet u zeker dat u profiteert van een verlaagd btw-tarief van 9%.

Glaszetter gezocht? Vind snel een vakman bij u in de buurt!

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!

Subsidie op isolatieglas?

U kunt eventueel in aanmerking komen voor een subsidie op isolatieglas! Een voorwaarde hiervoor is dat het totaal vervangen oppervlak minimaal 10 m² is. De subsidie ontvangt u voor maximaal 45 m². U moet dan investeren in HR-glas met een minimale U-waarde van 1,2.

Belangrijk is wel dat u naast isolatieglas nog investeert in minimaal één andere isolatiemaatregel. Meer hierover leest u op rvo.nl.

Verlaagd btw-tarief

Bij het plaatsen van isolatieglas profiteert u van een verlaagd btw-tarief op de montagekosten! Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat u hiervoor een vakman inhuurt, en niet zelf uw glas plaatst. Over de materiaalkosten betaalt u wel het standaard btw-tarief van 21%. Meer hierover leest u op belastingdienst.nl.

Schade vergoed door verzekeraar?

Ook als u geen glasverzekering hebt, dan is het slim om eens te kijken of schade eventueel toch gedekt wordt door uw verzekeraar. Afhankelijk van uw verzekering (en de glassoort) kan het namelijk voorkomen dat u de schade vanuit de opstalverzekering alsnog vergoed wordt!


Recente opdrachten


Dubbel glas plaatsen in Almere
Glas vervangen in Lelystad
Isolatieglas plaatsen in Dronten
Enkel glas vervangen in Emmeloord
Triple glas aanbrengen in Zeewolde
Glas repareren in Urk
Veiligheidsglas plaatsen in Zwolle
HR++ glas plaatsen in Amersfoort
Glasschade herstellen in Meppel
Driedubbel glas plaatsen in Hilversum

Glaszetter Rotterdam

Glaszetter in Papendrecht nodig? Vraag gratis offerte aan!

Voor nieuwe beglazing of voor herstel bij glasschade, schakelt u het beste een ervaren glaszetter uit Papendrecht in. Hij geeft u een persoonlijk advies met betrekking tot de verschillende glassoorten en legt bovendien uit

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk een offerte van een glaszetter in uw mailbox. Neem deze en de garantievoorwaarden goed door, zodat u verzekerd bent van een eerlijke prijs. De offerteaanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen: u zit dus nergens aan vast.

Gratis glaszetter offerte ontvangen!