Glaszetter in Denekamp nodig?

24/7 spoedservice! Dezelfde dag aanwezig!

Bel: 085 005 0264


Nu bereikbaar.

Glaszetter Denekamp

Bij het plaatsen of vervangen van glas schakelt u de hulp in van een glaszetter uit Denekamp. Zij geven u een persoonlijk advies met betrekking tot de vele glassoorten en zorgen voor een correcte plaatsing. Door uw glas te laten vervangen profiteert u straks van een lagere energierekening en een hoger wooncomfort!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgave van een betaalbare glaszetter in uw regio.

Op deze pagina leest u meer over glaszetters en hun belangrijkste werkzaamheden. Ook vindt u handige informatie over kosten, de vele mogelijkheden bij het inschakelen van een vakman en krijgt u handige bespaartips!

Dezelfde dag aanwezig!

Bij spoed is de glaszetter dezelfde dag bij u voor een glasreparatie.

24/7 spoedservice

De glasservice is 24/7 bereikbaar, ook in avonden en weekenden.

15 jaar garantie!

U krijgt tot wel 15 jaar garantie op zowel het glas als de montage!

Glasschade? 24-uurs glasservice!

Heeft u glasschade? Laat dit met spoed herstellen door een glaszetter en maak gebruik van de 24-uurs glasservice in Denekamp. Dit houdt in dat een glazenmaker dezelfde dag bij u op de stoep staat om de schade te herstellen. Schade vergroot de kans op inbraak en vandalisme en zorgt bovendien voor veel warmteverlies: door de schade direct te herstellen kunt u vanavond met een gerust hart naar bed.

De vakman vervangt de gebroken ruit onmiddellijk of zorgt eventueel voor een noodoplossing. Ook ziet hij erop toe dat niemand zich verwond aan de glasscherven en voert hij de kapotte ruit voor u af. Direct een glaszetter nodig? Bel naar 085 005 0264 en kom zo direct in contact met een vakman in uw regio.

Bel: 085 005 0264

Nu bereikbaar.


Wat doet een glaszetter?

Wilt u gebruik maken van de glasservice in Denekamp? Glazenmakers voeren verschillende werkzaamheden uit: zij plaatsen nieuwe beglazing, herstellen glasschade en kunnen u informeren over de vele verschillende glassoorten. Ze voeren de voorbereidende werkzaamheden uit, zoals het vervoeren van glasplaten en het herstellen of zelfs vervangen van oude kozijnen.

De belangrijkste werkzaamheden van een glaszetter zijn:

 • Glas plaatsen
 • Glas vervangen
 • Glasschade herstellen

Hieronder gaan we in op de drie belangrijkste werkzaamheden. Wilt u graag weten dat dit exact kost? Vraag een gratis offerte aan!


1. Glas plaatsen

Het plaatsen van glas is één van de belangrijkste taken van een glaszetter. Deze glasservice heeft verschillende mogelijkheden: steeds meer mensen laten bijvoorbeeld dubbel glas plaatsen, om te besparen op de energiekosten. Daarnaast is ook veiligheidsglas een optie, net als glas-in-lood en interieurglas.

Laat u uw glas plaatsen door een vakman, dan bent u verzekerd van een persoonlijk advies. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Een ander voordeel van het laten plaatsen van nieuw glas, is dat u profiteert van maar liefst 15 jaar garantie op glas en montage! Deze garantie vervalt in de meeste gevallen als u zelf uw glas zou plaatsen.

2. Glas vervangen

Waarom zou u uw glazen in huis vervangen? Er zijn meerdere belangrijke redenen. Heeft u ’s ochtends bijvoorbeeld last van veel condens op de ramen? Goed isolatieglas kan dit probleem voorkomen. Ook zorgt het voor een betere isolatiewaarde en een hogere veiligheid. Zo bent u verzekerd van een optimale bescherming in huis.

Let op: laat u uw glas vervangen, dan bestaat de kans dat ook de kozijnen aan vervanging toe zijn. Heeft u hele oude kozijnen dan is het sowieso slim om deze te vervangen. Soms is het noodzakelijk, omdat de oude raamkozijnen niet breed genoeg zijn voor de nieuwe dubbele of zelfs driedubbele glasplaten.

Belangrijkste redenen om glas te vervangen:

 • 1. Een betere isolatiewaarde
 • 2. Een hogere veiligheid
 • 3. Een hogere woningwaarde
 • 4. Een prettiger wooncomfort in huis

3. Glasreparatie

Er zijn verschillende soorten glasschade waarbij het belangrijk is om direct een glaszetter in te huren. Eén daarvan is een ingeslagen ruit. Dit kan opzettelijk gedaan zijn, door inbrekers of vandalisme, of door een ongeluk: een buurjongen die de bal te hard tegen het raam trapte bijvoorbeeld. Deze schade moet direct hersteld worden, omdat het de kans op vandalisme en inbraak vergroot. Een glaszetter herstelt dit door de gebroken ruit direct te vervangen door een glasplaat op maat.

Is dit geen optie?

Dan bestaat de glasschade herstel uit het plakken van een losse glasplaat over de gebroken ruit heen. Zo kan niemand zich meer verwonden en hoeft u ook niet bang te zijn voor inbraak of onnodig warmteverlies.

Wat kost een glaszetter?

Elke glaszetter in Denekamp hanteert zijn of haar eigen tarief. Een betaalbare glaszetter is in te schakelen vanaf €35,- per uur. Hierbij gaat het vooral om eenvoudige klussen, zoals het verwijderen van glas in één kozijn. Ook gaat het meestal om een zelfstandig glaszetter: zzp’ers zijn betaalbaarder dan grotere bedrijven omdat ze geen groot bedrijfspand hoeven te faciliteren.

De kosten voor een groot glaszettersbedrijf beginnen vanaf €45,- per uur. Ook hier kan er veel verschil zitten in het uurtarief van de glaszetter. Onder meer ervaring en locatie hebben hier invloed op. Hoe meer ervaren de vakmannen, des te hoger de arbeidskosten!

Dubbel glas laten plaatsen?

Vind een glaszetter in uw regio en profiteer van scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen!Uurtarief glaszetter 2024

Glaszetter Gemiddeld uurtarief vanaf*
Zzp’er €35,-
Groot glaszettersbedrijf €45,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanafprijzen, die per glaszettersbedrijf kunnen verschillen. De kosten verschillen aan de hand van de samenstelling, het type glas en de locatie van het glas. Voor een exacte prijsindicatie, vraag een gratis offerte aan.

Wilt u al het glas in huis vervangen? In een appartement kunt u dan rekening houden met een vanafprijs van gemiddeld €1.800,- tot €2.200,- en in een hoekwoning is de vanafprijs €3.500,- tot €4.000,-. Bij deze prijs gaan we uit van het gebruik van HR++ beglazing en zijn zowel de materiaal- als de arbeidskosten meegenomen.

Woningtype Raamoppervlak in m² Gemiddelde vanafprijzen*
Appartement 15 m² €1.800,- tot €2.200,-
Tussenwoning 20 m² €2.500,- tot €2.800,-
Hoekwoning 30 m³ €3.500,- tot €4.000,-
2 onder 1 kap 35 m² €4.400,- tot €4.900,-
Vrijstaande woning 50 m² €6.500,- tot €7.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanafprijzen inclusief materiaal- en arbeidskosten. We gaan uit van HR++-isolatieglas. Wilt u weten wat het vervangen van glas gaat kosten? Vraag dan een gratis offerte aan!

Glaszetters Denekamp

Glas prijzen 2024

In de tabel vindt u de kosten van verschillende glassoorten bij een gemiddelde glashandel in Denekamp. Zo beginnen de kosten voor dubbel glas inclusief montage vanaf €115,- per m² en betaalt u voor HR++ glas vanaf €130,- per m² inclusief montage. Bij het kiezen van de juiste glassoort kijkt u echter niet alleen naar de gemiddelde prijs, maar ook naar de gemiddelde besparing. Bij dubbel glas bespaart u gemiddeld €8,- per m² glas terwijl dit bij HR++-glas maar liefst het dubbele is: €16,- per m². Op de lange termijn is dit dus de meest voordelige optie.

Liever veiligheidsglas gebruiken? Voor draadglas beginnen de kosten vanaf €100,- per m², en gehard glas is verkrijgbaar vanaf €120,- per m². Voor uniek glas-in-lood liggen de kosten relatief hoog: vanaf €325,- per m².

Glassoort Gemiddelde vanafprijs per m²*
Dubbel glas €115,-
HR-glas €120,-
HR+-glas €125,-
HR++-glas €130,-
HR+++-glas €170,-
Melkglas Vanaf €70,-
Draadglas Vanaf €100,-
Gehard glas Vanaf €120,-
Zonwerend glas Vanaf €125,-
Gelaagd glas Vanaf €150,-
Glas-in-lood Vanaf €325,-
Brandwerend glas Vanaf €450,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanafprijzen inclusief montage. De prijzen verschillen afhankelijk van samenstelling, type glas en de locatie. Wilt u de exacte prijs weten? Vraag een gratis offerte aan!


Met spoed een glaszetter uit Denekamp nodig?

Bel en kom direct in contact met een vakman in uw regio!

Bel: 085 005 0264


Nu bereikbaar.


Keuzes die de prijs van een glaszetter beïnvloeden

De kosten voor het inhuren van glaszetters verschillen per situatie: er zijn zo veel keuzes en factoren die een rol spelen, dat de prijs voor elke situatie individueel berekend wordt. Hierdoor kunnen de kosten veel hoger of juist veel lager uitvallen dan bij uw buren. Zelfs als het om het zelfde oppervlak gaat. Belangrijke keuzes zijn de keuze voor het materiaal, het totaal te vervangen glasoppervlak en natuurlijk de arbeidskosten van de glashandel in Denekamp.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende keuzes die de prijs beïnvloeden. Wilt u graag exact weten wat het inhuren van een glaszetter u gaat kosten? Vraag dan snel een gratis glaszetter offerte aan!

1. Het type glas

De materiaalkosten bepalen voor ongeveer 50% het totaalbedrag. Het type glas dat u kiest heeft dus een hele grote invloed op de totaalprijs. Let bij de keuze voor de glassoort niet alleen maar op de gemiddelde prijs per vierkante meter. Ook de isolatiewaarde is van belang. Hoewel dubbel glas op het eerste gezicht de voordeligste optie lijkt, is deze dat in veel gevallen niet! Isolatieglas is maar iets duurder, maar isoleert wel stukken beter. Hierdoor bespaart u uiteindelijk op de energiekosten en bent u op de lange termijn veel voordeliger uit.

2. Totaal te vervangen glasoppervlak

Hoe meer glas u vervangt, des te hoger de kosten. Klinkt logisch. Maar tegelijkertijd geldt ook: hoe groter het totaal te vervangen glasoppervlak, des te lager de prijs per vierkante meter! Veel glaszetters bieden namelijk een kwantumkorting aan. Hoe groter de klus, hoe lager de prijs per vierkante meter. Op de lange termijn is dit dus veel voordeliger dan om het vervangen van de beglazing uit te spreiden over meerdere maanden of zelfs jaren!

3. Locatie en bereikbaarheid

Veel glaszetters brengen voorrijkosten in rekening. Deze voorrijkosten zijn zo laag mogelijk als u kiest voor een glashandel dicht bij u in de buurt. De afstand tussen u en de glashandel heeft dus ook invloed op de totaalprijs.

Waar u ook rekening mee moet houden is de bereikbaarheid van de ramen. Glaszetten op de begane grond is bijvoorbeeld altijd voordeliger dan op de eerste of tweede verdieping. Dat komt omdat de glaszetter in dat geval een ladder of steiger moet inzetten.


Besparen op de kosten van een glaszetter in Denekamp?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van een scherpe prijs.

Gratis offerte ontvangen!4. Uurtarief van de glaszetter

Wist u dat elke glaszetter zijn of haar eigen tarief bepaalt? De kosten van de glasservice kunnen dus enorm verschillen per bedrijf. Baseer uw keuze voor de glashandel niet alleen op het gemiddelde uurtarief, maar kijk ook naar de garantievoorwaarden en de prijsopbouw. Alleen dan bent u verzekerd van een eerlijke en scherpe prijs. Het uurtarief begint vanaf €35,- tot €45,- per uur.

5. Wel of geen spoedtoeslag?

Bij glasschade raden we u aan met spoed een glaszetter in te schakelen. De 24 uurs glasservice in Denekamp houdt in dat er dezelfde dag iemand bij u op de stoep staat om uw schade te herstellen. Zo kunt u met een gerust hart gaan slapen. Maar daar staat tegenover dat u wel een spoedtoeslag betaalt in de avonden en weekenden. Hoe hoog deze toeslag is, verschilt per bedrijf. Gemiddeld kunt u rekening houden met een toeslag van 15% tot 25%.

6. Wel of geen nieuwe kozijnen?

Afhankelijk van de staat van uw kozijnen, is het nodig om deze te vervangen of in ieder geval aan te passen. Als u bijvoorbeeld op dit moment enkel glas heeft en wilt investeren in triple glas, dan is de kans groot dat de raamkozijnen niet breed genoeg zijn voor de grote beglazing. Ook als er geen nieuwe kozijnen nodig zijn, maar als u de oude raamkozijnen moet opknappen heeft dat invloed op de prijs. Denk hier bijvoorbeeld aan het schilderen of verwijderen van houtrot.

Glas vervangen: wat zijn de mogelijkheden?

Laat u uw glas vervangen door een glashandel in Denekamp? Deze heeft veel verschillende glassoorten direct op maat leverbaar, zodat u nooit lang hoeft te wachten. Er zijn verschillende opties: laat dubbel glas plaatsen voor een betere isolatie of ga zelfs voor isolatieglas als u een nog hoger rendement wilt behalen. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten isolatieglas én veiligheidsglas verkrijgbaar.

Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden van een ervaren glasbedrijf. Wilt u ook een glazenmaker inhuren? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Dubbel glas plaatsen

Steeds meer mensen laten dubbel glas plaatsen, dit heeft (ten opzichte van enkel glas) een veel betere isolatiewaarde en daarmee verliest u minder warmte. Dat houdt in dat u een lagere energierekening heeft, een hoger wooncomfort en bovendien profiteert van een betere veiligheid! Dubbel glas is verkrijgbaar vanaf €115,- per m². Toch wordt dit vooral nog in de vervangingsmarkt gebruikt, en niet meer in de nieuwe markt. Daarvoor raden glashandels vooral isolatieglas aan.

Isolatieglas

Isolatieglas is de meest gebruikte optie. HR++ wordt zelfs standaard geleverd in nieuwe kozijnen. Isolatieglas bestaat uit twee glasplaten, waarbij de spouw gevuld is met edelgas. Aan de binnenkant van het raam zit bovendien een warmtewerende coating die nog meer warmteverlies voorkomt. HR++ beglazing is de meest gekozen optie: dit heeft een U-waarde van 1,1: hoe lager deze waarde, des te beter de isolatie. Ter vergelijking: enkel glas heeft een U-waar de van maar liefst 5,8! Laat u enkel glas vervangen door HR++ glas dan bespaart u gemiddeld €310,- tot €450,- per jaar! De kosten beginnen vanaf €120,- per m².

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas wordt veel gebruikt in openbare ruimte, zoals bushokjes en winkelpanden. Het komt ook in huis van pas! Het heeft twee doelen:

 • Het voorkomen van een inbraak
 • Het voorkomen van verwondingen

Glazen elementen die vaak uit veiligheidsglas bestaan zijn bijvoorbeeld douchewanden of douchecabines en ensuite-deuren. Naast gehard en gelaagd glas kunt u ook kiezen voor brandwerend glas. Dit is in bedrijfspanden belangrijk: deze beglazing kan goed tegen extreme hitte, en maakt het mogelijk om een pand bij brand veilig te verlaten. De prijzen beginnen vanaf €100,- per m².


Ervaringsverhaal: enkel glas vervangen door triple glas

Albertine vertelt in deze vlogvideo wat haar ervaringen zijn met het laten vervangen van het enkel glas door triple glas in haar woning.


Wat te doen bij glasschade?

Glasschade kan iedereen overkomen: een buurjongen die een bal door de ruit trapt, een (poging) tot inbraak die een ravage achterlaat of een ander ongeluk dat in een klein hoekje zit. Bij schade is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een glasservice in Denekamp. Met een 24-uurs glasservice wordt u dag en nacht geholpen bij schade.

Terwijl de glazenmaker onderweg is, neemt u foto’s voor de verzekering. Wel of geen glasverzekering, de kans is groot dat in ieder geval een deel van de schade vergoed wordt. Gebruik de foto’s als bewijsmateriaal.

Als de glaszetter ter plaatse is begint hij met het opruimen van de scherven zodat niemand zich kan verwonden, en gaat daarna over tot glasherstel. Meestal houdt dit in dat hij de kapotte ruit verwijdert en een nieuwe glasplaat plaatst. Een glasbedrijf kan eventueel zelf de afhandeling met de verzekering verzorgen. Zo hoeft u de rekening niet eerst zelf voor te schieten!

Besparen op de kosten van de glashandel? Handige tips!

U kunt een glasbedrijf uit Denekamp inschakelen en toch besparen op de kosten. Help bijvoorbeeld zelf mee met de voorbereiding, en kies voor betaalbare materialen om te besparen. Hieronder geven we u praktische tips, waarmee u bespaart op de kostprijs!

 • 1. Help mee: voer voorbereidende werkzaamheden uit, zoals het vervangen of herstellen van uw kozijnen en het verwijderen van de oude glasplaat. Zo kan de glaszetter direct aan de slag en houdt u de arbeidskosten laag.
 • 2. Kies een voordelige glaszetter. Schakel een vakman uit uw eigen regio in, omdat u dan op de voorrijdkosten bespaart.
 • 3. Gebruik betaalbare materialen. De materiaalkosten bepalen voor ongeveer de helft wat de totaalprijs is. Door te kiezen voor betaalbare materialen bespaart u.
 • 4. Regel een kwantumkorting. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Door dus alle ramen in één keer te vervangen bespaart u op de prijs per vierkante meter.

Glaszetter gezocht? Vind snel een vakman bij u in de buurt!

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!

Subsidie op isolatieglas?

Wanneer u investeert in isolatieglas kunt u dit als één van de twee noodzakelijke maatregelen gebruiken om de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie) aan te vragen. Dit houdt in dat u een subsidie krijgt op de isolatie van uw woning. Hoe hoog deze subsidie is, hangt af van welke investeringen u doet. Meer hierover vindt u op rvo.nl

Verlaagd btw-tarief

Wist u dat op isolatieglas een verlaagd btw-tarief geldt? U betaalt over de arbeidskosten slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21% btw. Hierdoor bespaart u flink op de kosten! Een belangrijke voorwaarde is dat u de werkzaamheden uit laat voeren door een erkend glaszetter en niet zelf uw glas plaatst. Over de materiaalkosten geldt wel het standaard btw-tarief van 21%. Meer hierover leest u op belastingdienst.nl

Schade vergoed door verzekeraar?

Als u een glasverzekering heeft afgesloten dan is een groot deel van de kosten vergoed door de verzekeraar. Mocht u geen speciale glasverzekering hebben, maar wel een opstalverzekering, dan is de kans groot dat u alsnog een deel van de schade vergoed krijgt. Zo houdt u de kosten laag!


Recente opdrachten


Dubbel glas plaatsen in Almere
Glas vervangen in Lelystad
Isolatieglas plaatsen in Dronten
Enkel glas vervangen in Emmeloord
Triple glas aanbrengen in Zeewolde
Glas repareren in Urk
Veiligheidsglas plaatsen in Zwolle
HR++ glas plaatsen in Amersfoort
Glasschade herstellen in Meppel
Driedubbel glas plaatsen in Hilversum

Glaszetter Rotterdam

Glaszetter in Denekamp nodig? Vraag gratis offerte aan!

Bent u toe aan nieuwe beglazing in huis of wilt u de isolatie verbeteren met dubbel glas? Schakel dan zeker een glaszetter in, zodat u profiteert van garantie op materiaal en montage. Bovendien bespaart een glaszetter u waardevolle tijd en energie. Glaszetter gezocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgave van een glaszetter in Denekamp. Kijk naar de prijs en neem de garantievoorwaarden door, zodat u zeker weet dat u een eerlijke prijs betaalt. De aanvraag is gratis en verder zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast!

Gratis glaszetter offerte ontvangen!